Schumacher, gelecek sezon Formula 1'de olabilir

03.11.2020 - 11:00 | Son Güncellenme: 03.11.2020 - 11:06

Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher, babasının izinde gitmeye devam ediyor. Mick Schumacher, 2021 Formula 1 sezonu için Hass takımıyla anlaşmak üzere. İşte detaylar...

Schumacher, gelecek sezon Formula 1'de olabilir

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de 91 şampiyonluğu bulunan Alman pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher, gelecek sezon Formula 1'e adım atıyor. Gelecek sezona iddalı girmeye çalışan Amerikan uyruklu Hass takımı, Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher ile anlaşmak üzere.

Formula 1’in uzun süredir güvenlik aracı sürücüsü olan Bernd Maylander, Sport1'e yaptığı açıklamada "Haas 2021 çaylak Mick Schumacher için iyi bir ilk takım. Şahsen ben Alfa Romeo'yla anlaşmasını tercih ederdim çünkü Ferrari'ye daha yakınlar. Ama yine de Hass takımı, onun için iyi bir başlangıç” dedi.

2018'de Formula 3'te şampiyon olmayı başaran Mick Schumacher, bu yıl Formula 2'de kariyerine devam ediyor. Şu anda Formula 2'de yarışan genç pilot, 191 paun ile lider konumunda bulunuyor.

Sebastian Vettel, aracına güvenmeli

49 yaşındaki Alman sürücüsü Bernd Maylander, Formula 1'de 4 kez şampiyonluk yaşayan Ferrari pilotu Sebastian Vettel'in sergilediği kötü performansı hakkında da konuştu. Maylander "Her sürücünün arabasına güvenmesi gerekir, çünkü pilotun performansı aracın, takım ekibinin ve tabii ki de sürücünün bir karışımıdır. Ama onun için Imola'daki yarışta işlerin oldukça iyi gittiğini düşünüyorum. Sonuç olarak, geri kalan yarışlar için olumlu bir trendin başlangıcı olabilir." dedi.

Ferrari pilotu Sebastian Vettel, son yapılan Emilia-Romagna Grand Prix'sinde yarışı 12.sırada bitirebildi. Alman Pilot, 2020 Formula 1 sezonunda şimdiye kadar 18 puan topladı ve 14.sırada bulunuyor.


Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler