Schumacher: "Korkutucu bir andı"

21.03.2021 - 19:16 | Son Güncellenme: 21.03.2021 - 19:56

Son dakika Formula 1 haberleri... Geçen sezon Formula 2'de şampiyon olan ve bu sezon Haas takım pilotu olarak F1'e adım atan efsane pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher, 2021 sezonun öncesi Bahreyn'de yapılan test seanslarında büyük bir tehlike atlattı. İşte detaylar...

Schumacher: "Korkutucu bir andı"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'in efsane pilotlarından Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher, geçtiğimiz hafta Bahreyn test seanslarında pit stop yaptığı an, büyük bir kazadan son anda kurtuldu.

Ne olmuştu?

Haas pilotu Schumacher, yeni sezon öncesi Bahreyn'de düzenlenen test seanslarında lastiklerini değiştirmek üzere pite geldi ve lastikler değiştirildikten sonra yeşil ışık sinyalini alınca gaza bastı.

 

Ancak görevliler tarafından aracın ön tarafındaki kriko tamamiyle çıkarılmamıştı ve Mick Schumacher kendisiyle beraber krikoyu da götürdü.

Bir diğer önemli sorun ise Schumacher'in sol ön lastikte sıkışmış olan bir bijon somunu olmasıydı.

Durumu fark eden Alman pilot Mick, biraz ilerledikten sonra hemen durdu ve araç geri pite çekildi.

"Neler olup bittiğini bilmiyordum"

Olay sonrası Motorsport-Total'e konuşan Haas pilotu Schumacher "Açıkçası benim için gerçekten korkutucu bir andı. Çünkü aniden olan bir şeydi ve neler olup bittiğini bilmiyordum, yanlış bir şey yapıp yapmadığımdan emin değildim. Ancak sonunda bunun bir yanlış anlaşılma olduğu ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Mick Schumacher'in kariyeri

Yedi kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Michael Schumacher'in oğlu olan Mick Schumacher, Ferrari Sürücü Akademisi'nde yetişti. 2018 yılında FIA F3 Avrupa Şampiyonası'nı, 2020 yılında da FIA Formula 2 Şampiyonası'nı kazandı.

Formula 1'de yeni sezon ne zaman başlıyacak?

Dünyanın en çok izlenen motor sporu Formula 1, bu sezon 23 etaptan oluşacak ve 28 Mart'ta Bahreyn Grand Prix'siyle başlayıp 12 Aralık'ta Abu Dabi Grand Prix'siyle sona erecek.

 

Formula 1 yarışları hangi kanalda?

Formula 1'in Türkiye yayın haklarını elinde bulunduran S Sport, yeni sezonda cuma günleri yapılan antrenman turları dahil olmak üzere tüm yarış ve antrenman seanslarını S Sport ve S Sport Plus’tan canlı yayınlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler