Mick Schumacher, McLaren'ın Yedek Pilotu Olacak | Formula 1 Haberleri

Orhan Gülek
01.02.2023 - 23:27 | Son Güncellenme: 01.02.2023 - 23:54

Efsane Alman pilot Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher, 2023 sezonunda Formula 1 ekiplerinden McLaren'in yedek pilotu olacak. İşte detaylar

Mick Schumacher, McLaren'ın Yedek Pilotu Olacak | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de yeni sezon hazırlıkları son sürat devam ediyor.

McLaren, Mercedes ile yaptığı anlaşma gereği efsane Alman pilot Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher'i ihtiyaç halinde ‘yedek pilot’ olarak çağırabileceğini açıkladı.

Mclaren'dan resmi açıklama

Formula 1'in en eski ve başarılı takımlarından biri olan Woking merkezli ekip Mclaren, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Mercedes ile yaptığımız anlaşma sonucu Mick Schumacher önümüzdeki sezonda takımımızda yedek pilot olarak görev alacaktır. Aileye hoş geldin."

Mercedes, Schumacher'i duyurmuştu

Mercedes-AMG PETRONAS, aralık ayında yaptığı açıklamada, Schumacher'in bu sezon kendi takımlarında yedek pilot olarak görevlendirildiğini duyurmuştu.

Mercedes takım patronu Toto Wolff, "Mick, yetenekli ve genç bir sürücü. Onun takıma katılmasından çok memnunuz. Çalışkan, sakin ve metodik bir yaklaşımı var. Bir sürücü olarak öğrenmeye ve gelişmeye hala aç. Bunlar önemli nitelikler." ifadelerini kullanmıştı.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de 2023 takvimi belli oldu! İstanbul...
Habere Git

Mick, babasının izinde

23 yaşındaki Mick, Mercedes'e geçerek bir bakıma babası Michael Schumacher'in de izinden gitmiş oldu. Baba Schumacher, 2006'da Ferrari'de emekli olduğu Formula 1 kariyerine 2010'da Mercedes ile geri dönmüştü. 7 kez Dünya şampiyonu, Mercedes ile 58 yarışa çıkıp, 197 puan toplamış fakat galibiyet alamamıştı.

2013'te yılbaşını tatilini ailesi ile geçirmek için gittiği Alp Dağları'nda kayak yaparken kaza geçiren efsane pilot Michael Schumacher, komaya girmişti. Alman pilot, kayalık bölgeden inmeye çalışırken düşmüş ve kafasını taşlara vurarak ağır yaralanmıştı. Alman pilot, o dönemden beri komada bulunuyor.

Mick Schumacher'in performansı

Efsane Alman pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick, 2020'de yaşadığı Formula 2 şampiyonluğunun ardından Haas takımıyla Formula 1'e adım atmış ve bu takımda iki sezonda 43 yarışta 12 puan toplamıştı.

Ferrari'nin yeni takım patronu Frederic Vasseur olmuştu

Ferrari'de geçen ay Mattio Binotto dönemi sona ermişti. Alfa Romeo'dan ayrılan Fred Vasseur, Scuderia Ferrari'nin yeni takım patronu oldu.

2016 yılında Renault'nun başına geçen Vasseur, daha sonra ise Alfa Romeo'da takım patronluğuna geçmişti.

Ayrıca McLaren, Andreas Seidl'ın takımdan ayrıldığını ve Andrea Stella'nın yeni takım patronu olduğunu açıkladı. Andreas Seidl, Alfa Romeo'nun yeni takım patronu oldu.

Formula 1'de 2023 sezonu, 5 Mart'ta Bahreyn Grand Prix'si ile başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler