Formula 1 Haberleri | Schumacher, sezon sonu Ferrari'den ayrılıyor

Orhan Gülek
30.08.2022 - 16:15 | Son Güncellenme: 30.08.2022 - 16:23

Formula 1 takımı Ferrari'nin efsane pilotu Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher, sezon sonu Ferrari Sürücü Akademisi'nden ayrılıyor. İşte detaylar...

Formula 1 Haberleri | Schumacher, sezon sonu Ferrari'den ayrılıyor

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de 2022 sezonu heyecanı tam gaz devam ederken, takımlar şimdiden gelecek yılın kadrosunu kurmaya başladı. İlk olarak Fernando Alonso'nun Alpine takımından ayrılarak Aston Martin'e geçtiğini duyururken, şimdi de F1'in efsane pilotu Michael Schumacher'in oğlu olan Mick Schumacher sezon sonu Ferrari Sürücü Akademisi'nden ayrılacağını açıkladı.

Mick Schumacher, Haas'a veda edecek

Bu sezon Ferrari'nin alt takımı olarak anılan Haas için yarışan Alman pilot Mick Schumacher'in sene sonu takımdan ayrılması ve koltuğunu Daniel Ricciardo veya Antonio Giovinazzi'ye bırakması bekleniyor.

Schumacher, Alpine'e transfer olabilir

Schumacher'in ise koltuksuz kalması beklenmiyor; Alman pilot Williams'a veya yakın arkadaşı Esteban Ocon'un takım arkadaşı olarak Alpine'e katılabilir.

Michael Schumacher etkisi iddia edilmişti

Schumacher 2019 sezonunun başında Ferrari Sürücü Akademisi'ne katılan birkaç pilottan biriydi -kendisinin yanı sıra Callum Ilott, Marcus Armstrong, Robert Shwartzman ve Enzo Fittipaldi de akademiye katılmışlardı.

Ferrari bu dönemde birçok eleştirinin aksine Mick'in Ferrari'ye katılmasının arkasında babasının Michael Schumacher olmasının payı olmadığını da vurgulamıştı.

Mick Schumacher'in performansı

2021 sezonunda Ferrari bağları sayesinde Haas'a katılan ve ilk sezonunda kötü bir araca katlanmak zorunda kalan Schumacher, ikinci sezonunda ise bekleneni verememiş durumda; şu ana kadar sadece iki yarıştan toplam 12 puan çıkarabildi.

Senin için hazırladığımız haberler