Formula 1'de Mercedes Petronas yedek pilot koltuğuna Mick Schumacher'i getirdi

Burak Alaca
15.12.2022 - 16:09 | Son Güncellenme: 15.12.2022 - 18:46

Mercedes AMG Petronas, yedek pilot pozisyonuna Formula 1 efsanesi eski pilotu Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher'i getirdi. Mick Schumacher geçen sezonu HAAS'ta geçirdi.

Formula 1'de Mercedes Petronas yedek pilot koltuğuna Mick Schumacher'i getirdi

AJANSSPOR-HABER

Formula 1'in iddialı ekiplerinden Mercedes AMG Petronas, Lewis Hamilton ve George Russel'ın arkasına bir yedek eklemesi yaptı. Geçen sezonu HAAS'ta geçiren Mick Schumacher önümüzdeki sezon ile beraber fırsat bulduğu yarışlarda Mercedes adına boy gösterecek.

Babasının izinden

Formula 1 efsanesi Michael Schumacher'in oğlu olan Mick Schumacher, kariyer adımlarında babasını takip ediyor. Ferrari sürücü akademisi çıkışlı olan Mick, kariyerinin ikinci basamağında Mercedes için yarışacak. Efsane Michael Schumacher  kariyerinin zirvesini Scuderia Ferrari'de yaşayıp burada 8 şampiyonluk kazanarak F1 rekoru kırdı. Sonrasında kariyerinin sonlarında Mercedes AMG Petronas'a geçen Michael Schumacher burada takımın gelişmesine büyük katkı sağladı.

Formula 2'de şampiyonluk yaşadı

Mick Schumacher, 2020'de Ferrari Scuderia Genç Sürücü Akademisi ile Formula 2'de şampiyonluk yaşayıp tüm dikkatleri üzerine çekti. Sonrasında ertesi sezon itibariyle üst klasmana çıktı ve F1'de HAAS'a geçti. Burada 2 sezon yarışan Schumacher ilk sezonu puan alamadan tamamladı. 2022'de ise puanla tanışan genç pilot sezonu 12 puanla tamamladı.

İlgini Çekebilir
Dünyaca ünlü Ferrari F1 pilotu hayatını kaybetti
Habere Git

Toto Wolf sinyali vermişti

Mercedes AMG Petronas patronu Toto Wolf geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bu hamlenin sinyalini verdi. Wolf, Schumacher için "Mick'i gerçekten seviyorum. Bence o, başka bir şansı hak ediyor. Alt kategorilerde kazandı ve bunu yapmak kolay değil" ifadesini kullandı.

Projenin bir parçası olabilir

Bu sezon Mercedes AMG Petronas'ın süper yıldızı Lewis Hamilton'un kontratının son yılına girilecek. 38 yaşındaki pilot bu sezon şampiyonluk yaşaması durumunda Michael Schumacher ile palayştığı 7 şampiyonluk rekorunu kırmış olacak. Birkaç yıldır İngiliz pilotun rekoru kırması durumunda emekli olabileceği söylentileri mevcut. Hamiton'un emekliye ayrılması durumunda Mick Schumacher'in Geroge Russel ile birlikte pilot koltuğunu alma ihtimali bulunuyor.

Yarışmak genlerinde var

Mick Schumacher'in yarış sporları ile olan alakası sadece babasından gelmiyor. 23 yaşındaki pilotun amcassı Ralf Schumacher emekli, kuzeni David Schumacher ise aktif bir yarış pilotu. Anne Corinna Schumacher ise binicilik alanında oldukça etkileyici bir kariyere sahip. 

İlgini Çekebilir
Lewis Hamilton: "Bütçe sınırını aşsaydık şampiyon değişirdi"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler