Scuderia Ferrari'den Ukraynalı çocuklara yardım için 1 milyon Euro

Orhan Gülek
08.03.2022 - 19:36 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 18:35

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası binlerce Ukraynalı ülkesini terk etmek zorunda kalırken Formula 1 takımı Ferrari'den çocuklar için maddi destek geldi.

Scuderia Ferrari'den Ukraynalı çocuklara yardım için 1 milyon Euro

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 tarihinin en başarılı ve köklü takımı Scuderia Ferrari, Rusya işgali nedeniyle Ukrayna vatandaşları ile dayanışma için 1 milyon euro bağışta bulundu. 

Ferrari ve Lamborghini'den Ukrayna'ya bağış

 

Ferrari takımına ek olarak Lamborghini'de Ukrayna için yardım planı oluşturduğunu açıkladı. Süper otomobil markası, ihtiyacı olan Ukraynalıları desteklemek ve parayı uluslararası insani yardım projelerine yönlendirmek amacıyla 1 milyon Euro bağışlayacağını söyledi. Otomobil üreticisi ayrıca İtalyan bölgesinde mültecileri kabul etmek için yerel girişimlere yatırım yaparken, şirketin yakınlarına yerleşen mültecilere yardım etmek adına Maranello, Fiorano ve Formigine Çernobil Derneği'ne de yardım gönderecek.

"Kayıtsız kalamayız"

Ferrari CEO'su Benedetto Vigna, şirketin etkilenen Ukraynalıların yanında durduklarını belirterek, "Diyaloğa hızlı bir dönüş bekliyor ve barışçıl bir çözüm umuyoruz. Etkilenen herkesin acılarına kayıtsız kalamayız. Düşüncelerimiz ve desteğimiz onlar ile birlikte.” ifadelerini kullandı. Ferrari ayrıca Rusya pazarı için araç üretimini de askıya alacağını duyurdu.

Pek çok marka Rusya'dan çekildi

Öte yandan Toyota, Rusya pazarı için Camry ve RAV4 üreten St. Petersburg fabrikasını kapattığını belirtmişti. Honda, General Motors ve Mazda da Rusya'ya ihracatı durdururken, Volvo ve Jaguar Land Rover da Tıpkı Ford gibi oradaki operasyonları askıya almıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler