Seattle yoluna kayıpsız devam ediyor

28.09.2020 - 03:00 | Son Güncellenme: 28.09.2020 - 03:00

NFL'in üçüncü haftasında Seattle Seahawks, sahasında Dallas Cowboys'u konuk etti. 

Bertan ERMAN

 
Cowboys, maçın ilk hücum serisinde, Greg Zuerlein'ın 43 yard uzaktan attığı alan golüyle 3-0 öne geçti. (8.10) Seattle Seahawks'ın cevabı ise, Russell Wilson'ın Tyler Lockett ile oynadığı pas oyunundan touchdown bulmasıyla oldu. Tocuhdown sonrasında ekstra golden de isabet geldi ve Seahawks 7-3 öne geçti. (6.43) Lacivert Yeşilliler, kısa süre sonra Cowboys'un yıldız running backi Ezekiel Elliott'ı gol bölgesinde durdurdu ve 2 puanlık safety sayısı aldı. (6.38) Bu sayıyla farkı 6 sayıya çıkaran Seahawks, hücum hakkını da eline geçirdi. Ancak elde ettikleri yeni hücum serisinden sayı çıkaramadı. Dallas, uzun mesafeli pas oyunlarıyla ilerledikten sonra, Ezekiel Elliott'ın 1 yardlık koşu touchdownıyal skora denge getirdi. Sonrasında Greg Zuerlein ekstra golü kaçırdı ve Teksas ekibi öne geçirme fırsatını değerlendiremedi. (1.40) İlk 15 dakika 9-9'luk beraberlikle sonuçlandı.
 
İkinci çeyrekte eşitliği kendi lehine bozan takım Seattle Seahawks oldu. Tyler Lockett, play action pas oyununda Russell Wilson'ın pasında topu gol bölgesinde yakaladı. Touchdown sonrasında ekstra golde isabet geldi ve aradaki fark 7 sayıya çıktı. (6.53) Dallas Cowboys'tan cevap gecikmedi. 40 yardlık pas oyununda wide receiverlardan Cedrick Wilson, Dak Prescott'ın orta mesafeli pasını yakaladıktan sonra topu gol bölgesine taşıdı. Touchdown sonrasında Greg Zuerlein bir ekstra golü daha kaçırdı. Seahawks bu sayede skordaki üstünlüğünü korumaya devam etti. (6.05) Öne geçme çabasında olan Dallas, çeyreğin bitimine 36 saniye kala top kaybı yaptı; Dak Prescott'ın pasını, cornerbacklerden Shaquill Griffin yakaladı ve hücum sırası Seattle Seahawks'a geçti. Interception sonrasında rakip yarı sahasının 34 yard çizgisinden hücuma başlayan Seahawks, son 7 saniyeye girilirken, 1 yardlık pas oyunundan bir tocuhdown daha çıkardı. Tyler Lockett, gol bölgesinde bomboş kaldığı alanda Russell Wilson'ın pasını rahatlıkla tuttu. Akabinde Jason Myers, ekstra golü sayıya çevirdi. Lacivert Yeşilliler, devreye 23-15 önde girdi. 
 
Dallas Cowboys, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde top kaybı yaptı. Dak Prescott, Defansif tackle Jarran Reed tarafından sacklenirken topun da hakimiyetini kaybetti. Topun kontrolünü eline geçiren Seahawks'tan defansi end Benson Mayowa oldu ve topu rakip yarı sahanın 21 yardından 5 yardına kadar ilerledi. (14.52) Hücum hakkı kazanan Seattle, ikinci oyunda, Russell Wilson'ın tight end Jacob Hollister'a attığı isabetli pas sonrasında touchdown buldu. Akabinde Jason Myers bir ekstra gol daha kaydetti ve aradaki fark iki katına çıktı. (14.14) Cowboys, daha sonra Dak Prescott-Cedrick Wilson ikilisinin oynadığı pas oyunundan bir touchdown çıkardı. Daha sonra Greg Zuerlein, bir ekstra gol isabeti kaydetti (5.47)
 
Son 15 dakikaya 30-22 geride giren Dallas Cowboys, önceki çeyrekten kalan hücum serisi touchdownla sonuçlandı. Russell Wilson'ın 43 yardlık pasında topu yakalayan Michael Gallup, kendini gol bölgesine attı. Aradaki farkı 2 sayıya düşüren Teksas ekibi, beraberlik için ekstra 2 sayı oyun denedi ama başarılı olamadı. (13.07) Ancak Cowboys, Greg Zuerlein'ın alan golüyle skora üstünlüğü yakaladı. (3.59) Lakin bu üstünlük çabuk sürmedi. 29 yardlık pas oyununda Russell Wilson'ın DK Metcalf'e attığı top isabetli oldu ve touchdownla sonuçlandı. Daha sonra Jacob Hollister, ekstra 2 sayı oyununda Wilson'ın pasını yakaladı. (1.47) 
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 SEATTLE SEAHAWKS 
 
Russell Wilson QB): 40'ta 27 pas isabeti, 315 yard pas mesafesi, 5 touchdown pası, 5 koşu oyununda 23 yard mesafe
Tyler Lockett (WR): 13'te 9 pas yakalamada 100 yard mesafe ve 3 toucdown
DK Metcalf (WR): 8'de 4 pas yakalamada 110 yard mesafe ve 1 touchdown
Shaquill Griffin (CB): 11 solo tackle, 1 interception
 
 DALLAS COWBOYS 
 
Dak Prescott (QB): 57'de 37 pas isabeti, 472 yard pas mesafesi, 3 touchdown pası, 2 interception pas
Cedrick Wilson (WR): 7'de 5 pas yakalamada 102 yard mesafe ve 2 touchdown
Michael Gallup (WR): 9'da 6 pas yakalamada 138 yard mesafe ve 1 touchdown
 
Fotoğraf: Corky Trewin / Seattle Seahawks
 

Senin için hazırladığımız haberler