Sebastian Vettel, Goodwood Hız Festivali'ne Katılacak | Formula 1 Haberleri

Orhan Gülek
04.05.2023 - 17:28 | Son Güncellenme: 04.05.2023 - 17:35

Formula 1 haberleri... Geçen sezon Formula 1'e veda eden dört dünya şampiyonu Sebastian Vettel, bu yıl Goodwood Hız Festivali'nde yer alacak. İşte detaylar

Sebastian Vettel, Goodwood Hız Festivali'ne Katılacak | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Geçen sezon Formula 1'e veda eden Sebastian Vettel, hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Dört dünya şampiyonluğu bulunan Vettel, bu yıl Goodwood Hız Festivali'nde yer alacak.

Vettel'den hayranlarını iyi haber

Sebastian Vettel'den hayranlarını iyi haber. Formula 1'e dört dünya şampiyonluğuyla damga vuran Alman pilot piste dönüyor. Ancak bu kez farklı bir konseptle...

Vetttel, Goodwood Hız Festivali'ne katılacak

Geçen sezon Aston Martin takımıyla Formula 1 pistlerine veda eden Vettel, bu yıl İngiltere'de geleneksel olarak düzenlenen Goodwood Hız Festivali'ne katılacak.

İlgini Çekebilir
Formula 1 duyurdu! Kardeş ülkeyle 3 yıllık sözleşme imzalandı
Habere Git

Alman pilot, eski araç koleksiyonunu görücüye çıkaracak

2022 Britanya GP'sinde Williams'ın 1992 aracı ile gösteri sürüşü yapan Vettel'in eski araçlardan oluşan bir koleksiyona sahip olduğu biliniyor. Goodwood'da bu koleksiyonu görücüye çıkarmaya ve direksiyon başına geçmeye hazırlanan Alman pilot, sürdürülebilir yakıt kullanacak.

Vettel: "Ben tutkulu bir yarışçıyım"

Unutulmaz araçlarla piste çıkmak için sabırsızlandığını belirten Vettel, "Ben tutkulu bir yarışçıyım, bugün ve gelecekte yarış araçlarını sürmekten keyif almaya devam etmemiz, ancak bunu sorumlu bir şekilde yapmamız benim için önemli" ifadelerini kullandı.

Goodwood Hız Festivali, 13-16 Temmuz tarihlerinde Batı Sussex'te düzenlenecek.

4 kez dünya şampiyonu oldu

Red Bull takımıyla 2010-2013 yıllarında üst üste 4 dünya şampiyonluğu yaşayan Vettel, kariyerinde 53 grand prix ve 57 "pole" pozisyonu kazandı, 122 kez de podyuma çıkma başarısı gösterdi.

En çok yarış kazanan sürücüler listesinde

Tecrübeli sürücü, 53 grand prix zaferiyle Lewis Hamilton (103) ve Michael Schumacher'in (91) ardından en çok yarış kazanan sürücüler listesinde üçüncü sırada yer alıyor.

Ayrıca Vettel, en fazla şampiyonluk yaşayan pilotlar arasında Hamilton (7), Schumacher (7) ve Juan Manuel Fangio'dan (5) sonra 4. sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler