Sebastian Vettel, Formula 1'e geri dönecek mi? Açıkladı

Orhan Gülek
06.11.2022 - 15:17 | Son Güncellenme: 06.11.2022 - 15:25

2022 Formula 1 sezonunun ardından emekli olacağını açıklayan dört kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel, gelecekte pistelere geri dönüp dönmeyeceğiyle ilgili konuştu

Sebastian Vettel, Formula 1'e geri dönecek mi? Açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 kariyerinde dört dünya şampiyonluğu bulunan Aston Martin pilotu Sebastian Vettel, sezon sonunda emekli olacağını açıkladı. Ancak Alman pilot, gelecekte iyi bir fırsatlar yakaladığı an da pistlere tekrardan dönüş yapabilir.

"Artık yarışmaya ihtiyacım yok diyemem"

Emekli olduktan sonra tekardan F1'e geri dönüp dönmeyeceğiyle ilgili Der Spiegel'e konuşan Vettel, "Bunu reddetmek istiyorum fakat yapamam. Bir ya da iki yıl sonra nasıl olacağımı bilmiyorum. İşin fiziksel tarafına bakarsak, iki yıl aradan sonra dönebileceğimiz bir spordayım. Ancak iki yıl sonra hâlâ 'Hayır teşekkürler, artık yarışmaya ihtiyacım yok' diyebilmeyi isterdim." dedi.

"Formula 1 olmadan kendimle başa çıkmak istiyorum"

Sezon sonu Formula 1'e veda ettikten sonra sunuculuk yapmacağını açıklayan Vettel "Elimde mikrofonla kameranın karşısına geçip görüşlerimi söylemeyeceğim. Formula 1, 16 yıl boyunca benim hayat amacımdı. Şimdi içten içe, kendimle Formula 1 olmadan başa çıkmak istiyorum." diye ekledi.

2014'ten sonra Vettel için her şey ters gitmeye başladı

Vettel, 2010-13 yılları arasında arka arkaya dört  şampiyonluk almış ve çok sayıda rekoru eline geçirmişti. Fakat 2014'te turbo hibrit motorlar dönemi başladıktan sonra Vettel için her şey ters gitmeye başladı.

Ferrari'ye katıldığı 2015 yılından sonra umduğunu bulamayan Alman pilot, geçen yıl Aston Martin'e katıldı ve puan mücadelesi vermekte dahi zorlandı.

Sebastian Vettel'in kariyeri

Red Bull takımıyla 2010-2013 yıllarında üst üste 4 dünya şampiyonluğu yaşayan Vettel, kariyerinde 53 grand prix ve 57 "pole" pozisyonu kazandı, 122 kez de podyuma çıkma başarısı gösterdi.

Tecrübeli sürücü, 53 grand prix zaferiyle Lewis Hamilton (103) ve Michael Schumacher'in (91) ardından en çok yarış kazanan sürücüler listesinde üçüncü sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler