Testis Tümörü Teşhisi Konulan Sebastien Haller'in Durumu Belli Oldu

Ali Bozkurt
20.12.2022 - 18:04 | Son Güncellenme: 20.12.2022 - 18:20

Borussia Dortmund'un sezon başında transfer ettiği Sebastien Haller'in testis tümörü nedeniyle tedavisine başlandığı açıklanmıştı. Haller'in son durumu belli oldu.

Testis Tümörü Teşhisi Konulan Sebastien Haller'in Durumu Belli Oldu

AJANSSPOR HABER

Bundesliga ekibi Borussia Dortmund'un sezon başında Ajax'tan bonservisiyle transfer ettiği golcü oyuncu Sebastien Haller'e testis tümörü teşhisi koyulmuştu. Golcü oyuncunun tedavisi hakkında açıklama geldi. İşte son durumu ve detaylar...

Futbola geri dönecek

 Alman Bild'de yer alan habere göre; 28 yaşındaki oyuncunun durumu iyiye gidiyor ve başarılı golcü yeni yılla birlikte antrenmanlara başlayacak.

31 milyon Euro'ya transfer oldu

Alman devi Dortmund, Hollanda da başarılı sezon geçiren Sebastien Haller'i sezon başında 31 milyon Euro bonservisiyle transfer etmişti. Golcü oyuncu Dortmund'a transfer olduktan sonra testis tümörü teşhisi koyulup tedavisine başlanmıştı.

Dortmund forması giyemedi

Alman ekibinin sezon başında transfer ettiği golcü oyuncu sağlık sorunlarının çıkmasından hemen sonra hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumu her geçen gün daha iyiye giden Fildişili oyuncu Dortmund ile herhangi bir karşılaşmada görev alamadı.

İlgini Çekebilir
Dortmund'un 17'lik yıldızı tarihe geçti!
Habere Git

43 maçta 43 gole katkı sağladı

Bundesliga ekibi Dortmund'a transfer olmanda önce Ajax formasıyla Hollanda Ligi'ne 31 karşılaşmada 31 maçta 21 gol 7 asist yapan Haller, Şampiyonlar Ligi'nde ise 8 karşılaşmada görev aldı. Fildişili oyuncu 11 gol atarken 2 asist yapma başarısı elde etti.

Hollanda kupasında 2 gol atma başarısı gösteren Haller, Ajax ile çıktığı 43 resmi karşılaşmada 34 gol atarken 9 asist yapma başarısı elde etti.

Premier Lig yaramadı

2019 yılında Alman ekibi Frankfurt'tan Premier Lig ekibi West Ham'a 50 milyon Euro bedelle transfer olan golcü oyuncu Haller, 2 sezon kaldığı West Ham'da istenilen performansa bir türlü ulaşamadı. Premier Lig'de 48 karşılaşmada görev alan Haller, 10 gol atarken 2 asist yapabildi.

West Ham'da istenilen performansa ulaşamayan Haller, Ocak 2021'de 22.50 milyon Euro'ya Hollanda ekibi Ajax'a transfer oldu. Haller'in Dortmund ile sözleşmesi ise 30 Haziran 2026 yılında sona erecek. Golcü oyuncu daha önce oynadığı Bundesliga'da 60 karşılaşmaya çıkarken 24 gol atıp 13 asist katkısı sağlamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler