"Sebep galibiyet baskısı"

12.06.2016 - 22:13 | Son Güncellenme: 12.06.2016 - 22:13

İspanya'nın TVE televizyonu yorumcusu Albert Font Oliveras, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu maçında Hırvatistan'a 1-0 yenilmesinin, ilk maçla ilgili galibiyet baskısından kaynaklandığını söyledi.

Paris'teki Eyfel Kulesi Taraftar Bölgesi'nde AA muhabirine konuşan İspanyol yorumcu Oliveras, Türkiye'nin yenilmesine rağmen gruptaki durumunun henüz belli olmadığını belirterek, "Hırvatistan grupta önemli bir avantaj elde etti. Türkiye için henüz bir şey söylemek zor. Fatih Terim’in ekibinin kaybetmesinin önemli sebeplerden birinin üzerindeki galibiyet baskısı olduğunu düşünüyorum. Grupta iki maç daha var. Yarın İspanya’nın Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maç Türkiye’nin gruptan çıkıp çıkamayacağıyla ilgili bir fikir verebilir." diye konuştu. 

A Milli Takım'da Arda'nın beklenen performansı gösteremediğini söyleyen Oliveras, "Arda’nın bugünkü oyunundan farklı oynadığı takdirde başarılı olacağını düşünüyorum. İlk maçlar her zaman zordur. Arda’nın oyununda ilk maçın getirmiş olduğu baskıyı hissettim. Türkiye için kilit bir oyuncu. İspanya’nın şampiyonadaki kilit oyuncusu ise bence bu sene çok iyi bir sezon geçiren Andres Iniesta." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 17 Haziran'da İspanya ile karşı karşıya geleceği maçla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Oliveras, "İki ekip için de zorlu bir maç olacak. İspanya bu kez peş peşe 3. kez Avrupa şampiyonu olmak için mücadele edecek. Türkiye maçı da İspanya açısından fikir vermesi adına önemli ama diğer maçlardaki performansı izleyip göreceğiz." şeklinde görüş belirtti. 

Senin için hazırladığımız haberler