Fatih Terim Fonu iddianamesinden Seçil Erzan'ın çarpıcı ifadeleri

İsa Kethüda
26.10.2023 - 00:04 | Son Güncellenme: 26.10.2023 - 00:29

Fatih Terim Fonu adıyla 18 kişiyi nitelikli şekilde dolandırmakla suçlanan Seçil Erzan, Fatih Terim, Arda Turan ve Semih Kaya hakkında çarpıcı ifadelerde bulundu. İşte detaylar.

Fatih Terim Fonu iddianamesinden Seçil Erzan'ın çarpıcı ifadeleri

AJANSSPOR-HABER

Fatih Terim Fonu adı altında Arda Turan'dan Selçuk İnan'a, Emre Belözoğlu'ndan Fernando Muslera'ya kadar birçok eski ve aktif futbolcuyu dolandırmaktan yargılanan DenizBank'ın şube müdürlerinden Seçil Erzan'ın hakkındaki iddanamede çarpıcı bilgiler yer alıyor. Erzan'ın dolandırmakla suçladığı isimlerden biri olan Arda Turan hakkındaki ifadesi dikkat çekti.

"Arda en insanca davranan kişilerden"

Seçil Erzan, verdiği ifadede yaşanan süreçte, halihazırda Eyüpspor Teknik Direktörü olarak kariyerine devam eden Arda Turan'ın kendisine en insanca davranan kişi olduğunu söyledi. Erzan, "Arda Turan benim son dönemde 'Fon alacağım' şeklinde ikna ettiğim kişilerdendir. Kendisi bana bu süreçte en insanca davranan kişilerdendir" dedi.

"Arda Turan'dan 13.9 milyon dolar aldım"

Arda Turan'ın toplamda kendisine 13.900.000 USD parayı parça parça teslim ettiğini söyleyen Erzan, "Ben kendisine 6.400.000 USD parayı geri ödedim ancak geri kalan parayı ödemedim. Arda Turan'dan aldığım bu paraların bir kısmını dışarıda bir kısmını da bankada elden teslim aldım. Odamın içerisinde kamera bulunmamaktadır fakat merdivenlerden çıkınca benim odamı gören kamera mevcuttur. Bana para teslim etmeye gelen kişiler elinde çanta ile gelirler, parayı teslim ettikten sonra boş çanta ile giderler" dedi.

İlgini Çekebilir
Reklam filminde yer almamıştı! Eda Erdem açıklama yaptı...
Habere Git

"Terim ile ilgili usulsüzlük yapmadım"

Erzan, Fatih Terim'in adını kullanarak insanlardan para toplarken, ünlü futbol adamındansa fon için hiçbir şekilde para almadığını söyledi: "Ben Fatih Terim'den bu zamana kadar fon adı altında para almadım. 2012 yılından itibaren tüm bankacılık işlemleriyle ilgilenirdim. Tam olarak Fatih Terim'in finansal danışmanı bendim. Şöyle ki Fatih Terim ile ilgili bu zamana kadar çok sayıda finansal işlem yaptım. Ancak bu zamana kadar hukuka aykırı hiçbir işlem yapmadım. Eğer 2012 yılından itibaren Fatih Terim ile ilgili herhangi bir usulsüz işlem yaptığım iddia edilirse bu konuda her işlemi detaylı olarak her zaman açıklarım. Kesinlikle Fatih Terim ile ilgili herhangi bir usulsüzlük yapmadım. Fatih Terim beni kızı gibi sever, sayardı."

Erzan, Semih Kaya'yı tehditle suçladı

Seçil Erzan, ifadelerinde eski futbolculardan Semih Kaya'dan da fon vaadiyle para aldığını itiraf etti. Kaya'dan aldığı parayı fazlasıyla ödediğini savunan Erzan, tehdit edildiğini de öne sürdü: "Kendisinden 3.200.000 USD para aldım. Fakat 5.700.000 USD şeklinde geri ödememe rağmen Semih Kaya'dan yakamı kurtaramadım. Semih Kaya bana 'Bu parayı vermek zorundasın. Senden bu parayı her ne olursa olsun alacağım' dedi. Ana paraya ilişkin hiçbir alacağı kalmamış olmasına rağmen defalarca kez evime gelerek, beni tehdit ederek benden zorla para almıştır. Bodrum'da bahsettiğim villayı da bu parayla almıştır. Semih Kaya da benden aldığı paralar ile Hybrid yüksek fiyatlı Mercedes bir araç da satın aldı."

Semih'in parasını Arda ve Emre'den aldı

Seçil Erzan, Semih Kaya'ya yaptığı ödemelerin parasını ise Emre Belözoğlu ve Arda Turan'dan aldığını söyledi: "Ben o dönem Semih Kaya'ya fazladan ödediğim bu parayı Emre Belözoğlu ve Arda Turan'dan aldım. Daha doğrusu onlardan fon vaadiyle bir şekilde para alıp Semih Kaya ve Fırat Özdemir'den kurtulmak için her ikisine de ödeme yaptım. Telefonumda silinmiş olsa da mesajlar geri gelebilecek konumdaysa getirtilmesini istiyorum. Özellikle Semih Kaya ve Fırat Özdemir tarafından nasıl tehdit edildiğim görülecektir."

Kaptırdığı parayı aldığı anlaşılan Semih Kaya, hazırlanan iddianamede Seçil Erzan'ndan şikâyetçi olan müştekiler arasında yer almadı.

İlgini Çekebilir
Premier Lig'de en iyi başlangıcı bir Manisalı yaptı...
Habere Git

18 kişiyi dolandırmakla suçlanıyor

Seçil Erzan, ifadesinde para aldığı isimlerin şöyle sıraladı: "Benim fon vaad ettiğim kişiler özetle Arda Turan, Emre Belözoğlu, İbrahim Çağlar, Emre Çolak, Muslera, Bülent Çeviker, Buse Terim (Terim Arıcan) isimli şahıslardır." Ancak iddianamede Erzan'ın, 18 kişiye dair, niletikli dolandırıcılıkla suçlanarak, cezalandırılması talep ediliyor. Seçil Erzan'ın yanı sıra Asiye Öztürk, Atilla Yörük ve Ali Yörük de nitelikli dolandırıcılıkla suçlanıyor.

Seçil Erzan'ın dolandırmakla suçlandığı her bir kişi için Türk Ceza Kanunu 207/1'e göre cezalandırılması talep ediliyor. Söz konusu madde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.

Senin için hazırladığımız haberler