Seçim bitti! İbrahim Hacıosmanoğlu yeni TFF Başkanı oldu

Akın Ungan
18.07.2024 - 18:26 | Son Güncellenme: 18.07.2024 - 20:35

TFF seçimli genel kurulda Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlık için yarıştı. Hacıosmanoğlu, Büyükekşi'yi geçerek yeni TFF başkanı oldu.

Seçim bitti! İbrahim Hacıosmanoğlu yeni TFF Başkanı oldu

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) seçimli genel kurul heyecanı yaşandı. 269 geçerli oyun 134'ünü alan İbrahim Hacıosmanoğlu TFF Başkanı seçildi. Diğer aday Mehmet Büyükekşi ise 129 oyda kaldı. 5 oyla kaybettiği görülen Büyükekşi, bir sandığa itiraz etti.

Mehmet Büyükekşi dönemi bitti

TFF'de 2 yıl görev alan Mehmet Büyükekşi'nin dönemi sona erdi. Büyükekşi yönetimi, özellikle 2023/24 sezonunda yaşanan hakem olayları ve Riyad krizi ile çokça eleştirilmişti.

Hacıosmanoğlu'ndan ilk açıklama

Resmi olmayan sonuçlara göre başkan seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, "Futbolun adil yönetilmesi gerektiğine inanarak yola çıktık. Ben bir şey kazanmadım, Türk futbolu kazandı. İlk önce kardeşliği yayacağız. Bir adım gelene 10 adım gideceğiz. Oldu bittiye getirmeyeceğiz. Biz yaptık, uyacaksın demeyeceğiz. Sorunları masaya koyacağız. Bizdeki ve kulüplerin yetkili arkadaşları beraber çözeceğiz" dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim listesi

Mecnun Otyakmaz

Bayram Saral

Zehra Neşe Kavak

Lale Cender

Fuat Gökdaş

Cengiz Gökay

Zafer Bahadır Saraç

Mevlüt Aktan

Bayram Akgül

Hasan Surözü

Ceyhun Kazancı

Mustafa Temel Bozbağ

Ural Aküzüm

Bilal Aslan

Kulüplerden yeni başkana tebrik

Süper Lig'de mücadele eden kulüpler, TFF'nin yeni başkanı seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu'nu tebrik etti. Kulüpler, resmi sosyal medya hesaplarından mesaj paylaştı.

Senin için hazırladığımız haberler