Seçim öncesi akıl oyunları: Cengiz mi, Albayrak mı, Şardan mı?

23.05.2021 - 20:59 | Son Güncellenme: 24.05.2021 - 11:30

Abdurrahim Albayrak, yönetimini hazırlamış, 100 imzayı da bulmuştu. Cuma günkü toplantı yeni bir milat oldu. Kritik haftaya girilirken Albayrak mı, Şardan mı yoksa başkan Cengiz mi birinci adam olarak çıkacak...

Seçim öncesi akıl oyunları: Cengiz mi, Albayrak mı, Şardan mı?

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR


Galatasaray çok kritik günlerden geçiyor. 19 Haziran'da camiayı bir seçim beklerken birçok belirsizlik de devam ediyor. Metin Öztürk, Burak Elmas, Eşref Hamamcıoğl ve Işın Çelebi'nin ardından 5'inci aday İbrahim Özdemir oldu. Aslında 5'inci olarak adaylığını resmi olarak açıklanması beklenen isim Abdurrahim Albayrak'tı. Çünkü Albayrak geçen hafta yönetiminin büyük bölümünü oluşturmuş, adaylık başvurusu için de 100 imzayı bulmuştu.

Başkanın toplantısı kritik nokta


Başkan Mustafa Cengiz, cuma günü bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkanın, teknik direktör Fatih Terim ile çalışmayı düşünmediğini açıkladığı basın toplantısında Yusuf Günay ile birlikte Abdurrahim Albayrak da bulunuyordu. Dolayısıyla tepkilerden Albayrak da etkilendi.

 

Ayrıca başkan Mustafa Cengiz toplantı bitiminde tekrar muhabirlerin yanına gelerek, başkanlığa devam etme isteğini bildirdi. Albayrak tüm bunların ortasında oluşturduğu yönetimle Yiğit Şardan hamlesi yaptı. Yiğit Şardan birinci adam Albayrak ve ekibi de yönetimi oluşturacak şekilde planlandı. Ancak şu an karar verilmiş yüze yüz bir durum yok. 28 Mayıs cuma günü adaylık için son gün Galatasaray'daki bu bloktan Albayrak mı, Cengiz mi yoksa Şardan mı birinci isim olarak çıkacak merakla bekleniyor.

Emiroğlu'na teklif

Bu arada Galatasaray'da başkan adaylarının en çok zorlandığı konulardan biri diğer kurullar oluşturmak. Tüzükte disiplin kuruluyla ilgili şöyle bir ifade bulunuyor: Disiplin Kurulu, Divan Kurulu üyeleri arasından Genel Kurulca seçilen en az 2 (iki)'si hukukçu olmak üzere 7 (yedi) üyeden oluşur.

Yedek üye sayısı 2 (iki)'si hukukçu olan 5 (beş) kişi olup bunlar da Genel Kurul tarafından seçilir. Yani hem hukukçu hem divan üyesi bulmak kolay değil. Albayrak'ın diğer kurullar için hala isim arayışının da sürdüğü ifade edildi. Hatta Belhanda'ya bedevi dediği için istifa eden eski disiplin kurulu yedek üyesi Cem Emiroğlu'na da teklif gittiği gelen bilgiler arasında.

Senin için hazırladığımız haberler