Seçimde Aziz Yıldırım sürprizi!

27.05.2021 - 11:23 | Son Güncellenme: 27.05.2021 - 15:17

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile eski başkan Aziz Yıldırım uzun bir aradan sonra ilk kez buluşacak. Fenerbahçe seçiminde neler olacak? İşte gelişmeler ve detaylar...

Seçimde Aziz Yıldırım sürprizi!

Aygün ÖZİPEK–AJANSSPOR ÖZEL

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım ile mevcut başkanı Ali Koç’un buluşarak kırgınlıkların sona ermesini talep etmişti. Aziz Yıldırım ile Ali Koç ne zaman bir araya gelecek? Detaylar haberde… 

Vefa Küçük çağrı yapmıştı

3 Haziran 2018’de yapılan seçimi Ali Koç, eski başkan Aziz Yıldırım’a karşı 16 bin 92 oy alarak kazanmıştı. Seçim sürecinde ve seçimin gerçekleştirildiği kongrede ikili arasında gerginlikler yaşanmış ve yaşanan gerginlikler sonucunda Koç ile Yıldırım’ın arası açılmıştı.

3 yıl sonra Aziz Yıldırım ile Ali Koç yan yana gelecek

Eski başkan Aziz Yıldırım, seçimi kaybettiği günden bu yana ilk kez başkanlık seçimine gelecek. Yıldırım ile Ali Koç böylelikle 3 yıl aradan sonra yan yana gelmiş olacak. 

Aziz Yıldırım konuşma da yapacak

Fenerbahçe’de olağan seçimli genel kurul toplantısının ilkinin 5-6 Haziran, çoğunluk sağlanamaması durumunda ise ikincisinin 12-13 Haziran'da yapılacağı açıklanmıştı. Seçimde eski başkan Aziz Yıldırım bir konuşma da yapacak. Yıldırım’ın özellikle mali konularda konuşma yapması bekleniyor.

Ali Koç ne demişti?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Toplantısında eski Başkan Aziz Yıldırım ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ben 6 yıl başkanımızla görev aldım. Beraber mücadele ettik. Güzel de günlerimiz oldu mutsuz da günlerimiz oldu. Aziz Yıldırım ile omuz omuza mücadele verdik. Kendisinin kulübümüz ve Türk sporu adına yaptıklarına en yakın tanıklarından biriyim. Geçmiş seçim ve ondan sonraki bizim dönemimizde yaşanan olaylardan dolayı anlaşmazlıklar olabilir. İnsanlık hali son derece doğal. Biz her türlü diyaloğa açığız. Bizim dönemimizde başkanımız Aziz Yıldırım'a saygıda kusur etmemek içinde her türlü hassasiyet gösterilmiştir. Burada hiçbir şekilde bir yanlışımız olmadığına inanıyorum."

Senin için hazırladığımız haberler