Clarence Seedorf, dinini değiştirerek, Müslüman oldu

Akın Ungan
04.03.2022 - 20:01 | Son Güncellenme: 04.03.2022 - 20:27

Milan'ın eski yıldızı Clarence Seedorf, İslam'ı seçerek Müslüman olduğunu, sosyal medyadan açıkladı. Clarence Seedorf kimdir? Hangi takımlarda oynadı?

Clarence Seedorf, dinini değiştirerek, Müslüman oldu

İtalya Serie A ekiplerinden Milan'ın efsane futbolcularından ve son olarak Kamerun Milli Takım teknik direktörlüğünden ayrılan Clarence Seedorf, dinini değiştirdi. Eskiden Hıristiyan olan Seedorf, İslam'ı seçerek Müslüman oldu.

Sosyal medyadan duyurdu

Clarence Seedorf, Müslüman olduğunu sosyal medya platformlarından Instagram hesabında duyurdu. Seedorf, bu haberi takipçileri ile paylaştı.

Teşekkür etti

Seedorf, yayınladığı mesajda, "Müslüman aileye katılmamı kutlayan tüm güzel mesajlara teşekkürler. Dünyadaki tüm Kardeşlere, özellikle de bana İslam'ın anlamını daha derinlemesine öğreten sevimli Sophia'ma katılmaktan çok mutlu ve memnunum. Adımı değiştirmedim. Ailem tarafından verilen adımı taşımaya devam edeceğim! Dünyadaki herkese sevgilerimi gönderiyorum." dedi.

Clarence Seedorf kimdir?

1 Nisan 1976 doğumlu Clarence Seedorf, 1992 yılında Ajax'ın alt yaş kategorilerinden A takıma yükseldi. Sampdoria, Real Madrid, Inter, Milan gibi önemli kulüplerde oynayan yıldız oyuncu, kariyerini Brezilya'nın Botafogo takımında sonlandırdı.

24 milyona İtalya'ya dönüş

Sampdoria'dan ayrılarak, Temmuz 1996'da Real Madrid ile sözleşme imzalayan Clarence Seedorf, 2000 yılında 24 milyon Euro karşılığında Inter forması ile İtalya'ya geri döndü. Serie A'da sayısız başarıya imza atan Hollandalı, 2002'de Milan'a 22 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Milan ile 10 yıl, sayısız başarı

Kırmızı-Siyahlılar ile tam 10 yıl geçiren Seedorf, kariyerinin en özel anlarını da bu kulüpte yaşadı. Milan'da 2 Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran orta saha oyuncusu, 2 UEFA Süper Kupa, 2 İtalya Şampiyonluğu, 1 İtalya Süper Kupa, ve 1 FIFA Kulüpler Kupası'nı kazandı. Bıraktığı izler ile Milan'ın efsane futbolcuları arasına girmeyi başaran yıldız 10 numara, 2012 yılında kulübe veda etti.

Clarence Seedorf'un antrenörlük kariyeri

2013/14 sezonunda Milan'ın teknik direktörlüğüne getirilerek antrenörlük kariyerine adım atan Clarence Seedorf, efsanesi olduğu kulüpte 22 maça çıktı ve 1,59 puan ortalaması tutturdu. Milan'ın ardından 2 yıl ara veren 45 yaşındaki futbol adamı, Çin takımı SZ FC ile anlaşma imzaladı. Çin'de de fazla görev alamayan Seedorf 13 maçta 1 puan ortalamasında kaldı.

2017/18 sezonunda Deportivo La Coruna ile İspanya macerasına atılan teknik adam, 16 maçta 0,75 puanlık performans sergiledi. 2018/19'da Kamerun'un başına getirilen Seedorf, 12 maça çıktı ve 1,42 puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler