Sefa Yılmaz: "Yabancılar Türklerin değerini düşürüyor"

27.02.2017 - 17:25 | Son Güncellenme: 27.02.2017 - 17:25

AJANSSPOR ÖZEL- Gaziantepspor'un deneyimli oyucusu Sefa Yılmaz, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

İlk olarak Gaziantepspor-Fenerbahçe karşılaşmasında kaydettiği golden bahseden Sefa Yılmaz, "Gol attığım için mutluyuz. Sezonun ilk yarısında Alanyaspor takımında forma giyerken Trabzonspor maçında gol atmıştım. Bu maçlar farklı bir hava veriyor. Ayrı bir motive olabiliyor diyebilirim. Biz aslında iki puan kaybettiğimizi düşünüyoruz. Çünkü son dakikada kaçırdığımız pozisyonla 3 puanı alabilirdik. Son haftalardaki gidişatımız, takıma verilen güven, oynanan futboldan zevk alındığı söylenebilirim. Daha iyi olacağımızı söyleyebilirim. Önümüzdeki maçları kazanmak istiyoruz.

Ligde kalacağımıza ben İnanıyorum. Hiçbir şey bitmiş değil. Bir maç eksiğimiz var onu kazanırsak ve önümüzdeki maçlara alırsak daha iyi olabilir. Her maç bizim için final maçı. Önümüzde Bursaspor maçı var, kesinlikle kazanmak zorundayız. Fenerbahçe maçına da kazanmak için çıkmıştık maalesef son dakika kaçırdığımız golle berabere bitti. Ama dediğim gibi son 3 hafta maç kaybetmedik. Bu takıma özgüven verdi. İdmanlarda havamız çok iyi" dedi.

"İNANIYORUZ LİGDE KALACAĞIZ"

Gaziantep şehrinin futbola bakış açısından bahseden Yılmaz, "İlk geldiğinde çok güzel karşılandım burada. Şehir futbol anlamında da dünkü maçta da gördüğünüz gibi bizi desteklediler. Bence bu şehir ve biz de takım olarak inanıyoruz ki ligde kalacağız. Uzun yıllardır Süper Lig'de oynayan Gaziantepspor var. İnanıyorum ki bu şehre layık bir futbol ortaya koyacağız. Bu camia ve bu şehir bunu hak ediyor. O yüzden Allah'ın izniyle galibiyetleri alıp, ligde kalacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"BÜLENT HOCAMIZIN EMEĞİ ÇOK"

Teknik direktör Bülent Uygun'un oyuncularla olan sıcak ilişkisini anlatan yıldız oyuncu, "Hocamız gelmeden önce özgüven eksikliği vardı. Çünkü takım üst üste mağlubiyetler almıştı. Oda bunun farkındaydı, herkesle birebir konuştu. "Başaracağımızı herkes inansın" dedi. Birlikte yemek yemeye gidiyoruz, her zaman hep birlikte oluyoruz. Biz buradan ancak futbolcular ve teknik heyet olarak çıkabiliriz. Hocamızın emeği çok. Açıkçası takımımızı her zaman yüksek seviyede tutmaya çalışıyor. Ayrı bir motive ediyor. Buda bize iyi yansıdığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"HEDEFİM LA LİGA"

Kişisel hedeflerinden bahseden deneyimli futbolcu, "Öncelikle ilk hedefim sezon sonuna kadar Gaziantepspor'u ligde tutmak. Bir sene daha Trabzonspor'da sözleşmem var. Şartlar oluşursa geri dönüp oynamak istiyorum. Trabzonlu olarak bunu da herkes biliyor. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.Almanya'dan geldim ama her zaman hedefim İspanya'da oynamaktı. İnşallah bir gün bu hayalim gerçekleşir. Hayallerimizi gerçekleştirmek için çok çalışmak gerekiyor. İnşallah bunu bana Allah nasip eder bir gün La Liga'da oynarım" açıklamasında bulundu.

"YABANCI OYUNCULAR TÜRK FUTBOLCULARININ DEĞERİNİ DÜŞÜRÜYOR"

Ülke futbolunda yabancı oyunculara daha fazla önem verildiğini belirten 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Türkiye'de beni üzen olay: yerli futbolculara gereğinden daha az değer verildiğini düşünüyorum. Takımlarımıza baktığınızda yabancı futbolcular daha fazla. Yabancı futbolculara verilen değer Türk futbolculara verilirse hem Türk futbolu adına hem de milli takım adına daha faydalı olacaktır. Avrupa'da futbolculara daha fazla değer verildiği için Avrupa futbolunun daha üst düzey olduğunu düşünüyorum.

Türkiye'de de çok yetenekli gençlerimiz var ama maalesef bunlar değerlendirilmiyor. İnşallah önümüzdeki senelerde Türk futbolcularına daha çok değer verilir. Yabancı oyuncular Türk futbolcularınının değerini düşürüyor. Hocamızın açıklamalarına da katılıyorum. İnşallah ilerleyen senelerde daha iyi olacak" ifadesini kullandı.

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler