Şekip Mosturoğlu: 2012’de Galatasaray maçında yaşananlar planlıydı

28.03.2018 - 22:20 | Son Güncellenme: 28.03.2018 - 22:20

Şekip Mosturoğlu, flaş açıklamalar yaptı! Fenerbahçe Asbaşkanı, Galatasaray'ın 2011-12 sezonundaki şampiyonluğu ile ilgili konuştu.

Şekip Mosturoğlu, İzmir’de sarı-lacivertli üyelerle bir araya geldi.

12 Mayıs 2012’de Galatasaray Maçında Yaşananlar Planlıydı

12 Mayıs’taki maçtan evvel İstanbul polisi gaz stoğu yapıyor. Gece görüş özelliği olan bir helikopter tahsis ediyor. Normal kadronun 3 katıyla oraya geliyor ve ilk defa alçak bir frekansın dışında bir kanal tahsis ediyor. Bunu neden yapıyor? 12 Mayıs’ta oynanacak maç için yapıyor. Bu maçın sonucu ne olmalı ki, bunlar yapılmalı? Fenerbahçe şampiyon olmamalı. Bu plan herhalde boşuna yapılmadı. Olay olması baştan planlanmış. Bununla ilgili soruşturma var. Orada görev yapanların çoğu görevden çektirildi. Çoğu kaçak.

Sayılmayan Şampiyonluklar İle Başvuru Yapacağız

Gönüllülerden oluşan bir komite kuruldu. Necati Bey var, ben de varım. Arşiv tarih taraması kısmı tamamlanmak üzere. Ondan sonra başvuru yapıp, yapılmayacağına karar vereceğiz. Elimizdeki tarihi verilerde bu durumu kamuoyuna anlatacağız. Bu şampiyonluklarım kamuoyu tarafından da benimsenmesi lazım. Çünkü futbol tarihimizde, Lefterler, Şeref Haslar gibi isimleri önemli kahramanlarımız olarak kabul ediyoruz ama bunların lig tarihinde şampiyonlukları yok. Federasyon 1973’de kuruluyor ama ligler 1958-59'da başlıyor. Kamuoyu bilgilendirmesinin ardından federasyona başvuru yapacağız. Bizim durumuzda olan diğer kulüpler de var. Göztepe ve Altay gibi. Hep birlikte başvuru yapılması gerekiyor"

Senin için hazırladığımız haberler