Eski futbolcu Marc Overmars, seks skandalı yüzünden men aldı!

Ali Bozkurt
18.11.2023 - 18:13 | Son Güncellenme: 18.11.2023 - 18:15

Eski futbolcu Marc Overmars'ın, Ajax'ın sportif direktörlüğünü yaptığı dönemde çalışanlara cinsel içerikli paylaşımlar yaptığı ortaya çıkmıştı. Mahkeme kararını verdi

Eski futbolcu Marc Overmars, seks skandalı yüzünden men aldı!

AJANSSPOR HABER

Ajax'ın eski sportif direktörü Marc Overmars, kulüpteki kadın çalışanlara cinsel içerikli fotoğraflar ve videolar atmakla suçlanmıştı. Tüm suçlamaları kabul eden Overmars, Hollanda Spor Mahkemesi tarafından yargılandı ve Hollanda'daki spor faaliyetlerinden 1 yıl men cezası aldı.

Taciz skandalı uzun süredir devam ediyor

Eski Milli futbolcu Marc Overmars, Ajax'ın teknik ekip kadrosuna 2012 yılında katılmıştı. Taciz iddiaları ile 2022 yılında gündeme gelen Overmars'ın, uzun süredir uygunsuz davranışlarına devam ettiği belirtiliyor.

Suçunu kabul etti, yeni teklif aldı

Taciz suçlamalarını kabul eden Marc Overmars, davranışından utandığı belirterek Şubat 2022'de görevinden istifa etti. Mahkeme tarafından yargılanan Overmars, yalnızca 1 ay sonra Belçika ekibi Royal Antwerp'in teknik direktörlüğü görevine getirildi.

Başarıların mimarı

Hollanda'daki spor faaliyetlerinden 1 yıl men edilen Marc Overmars, Ajax'ın sportif direktörlüğü görevini üstlenirken birçok başarıya imza attı.Özellikle Hollanda ekibinin 2017 yılında Avrupa Ligi finali ve 2019'da gelen Şampiyonlar Ligi finali başarılarında önemli isimlerden biri olarak gösteriliyordu.

Marc Overmars kimdir?

29 Mart 1973 doğumlu olan Marc Overmars, futbolculuk kariyerinde Ajax, Arsenal ve Barcelona gibi ekiplerin formasını giydi. 2008 yılında emekli olan Overmars, 2012 yılında AJax'ın teknik ekibine katıldı. 2022 yılında dek sportif direktörlük görevini sürdüren Overmars, son olarak Royal Antwerp'te teknik direktörlük görevini üstlendi.

Senin için hazırladığımız haberler