Selahattin Baki kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Eğitim hayatı ve mesleği nedir?

24.06.2021 - 16:45 | Son Güncellenme: 24.06.2021 - 16:52

Selahattin Baki, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 2. dönem listesinde kendisine yer buldu. Peki, Selahattin Baki kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte cevabı...

Selahattin Baki kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Eğitim hayatı ve mesleği nedir?

Selahattin Baki kimdir? Mesut Özil transferinde sık sık gündeme gelen Selahattin Baki, Başkan Ali Koç'un yeni dönem listesinde de yer alıyor. Londra'da Özil'le Ali Koç'u bir araya getiren yönetici, bu olaydan sonra bir süre gündemden düşmemişti. Peki, Selahattin Baki kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Mesleği ve eğitim hayatı nedir? İşte Selahattin Baki'ye dair merak edilenler.

Selahattin Baki kimdir?

Selahattin Baki 17 Mayıs 1975'te İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Üniversite eğitimi için Amerika Mount Ida College'e gitmiş, burada işletme eğitimi almıştır. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli start-up ve girişimde yer alan iş insanı, 2001 yılında Suudi Arabistan sermayeli bir şirkete girdi. Prens Abdullah'ın kuruculuğunu üstlendiği Antoine Makzume adlı gemi taşımacılığı şirketinin pazarlama bölümünde görev alan Baki, 2005 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 2007 yılında ise bizzat Prens Abdullah'ın danışmanlığını üstlendi. Suudi milyarderin İngiltere ekiplerinden Sheffield United'ın yarısını satın almasıyla bu kulübün yöneticiliği Selahattin Baki'ye kaldı. Koyu Fenerbahçeliliğiyle bilinen iş insanı, 2014 yılında Soma faciasında ölen insanları anmak ve Sheffield'ın 125. yıl dönümünü kutlamak için Fenerbahçe ve Sheffield United arasında bir hazırlık maçı düzenledi. 

Senin için hazırladığımız haberler