Mustafa Çulcu: "Selçuk İnan 2. sarıdan ihraç edilmeliydi"

24.09.2024 - 09:25 | Son Güncellenme: 24.09.2024 - 09:29

Gaziantep FK - Trabzonspor maçının hakemi Volkan Bayarslan'ın performansını değerlendiren eski hakem Mustafa Çulcu, Gaziantep FK Teknik Direktörü Selçuk İnan'ın 2. sarı karttan ihraç edilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Mustafa Çulcu: "Selçuk İnan 2. sarıdan ihraç edilmeliydi"

AJANSSPOR - HABER

Sabah Gazetesi yazırı, eski hakem Mustafa Çulcu, golsüz eşitlikle sona eren Gaziantep FK - Trabzonspor maçını yöneten Volkan Bayarslan'ın maç içindeki kararlarını "Bayarslan’ın performansı kötü" başlıklı yazısında değerlendirdi. İşte Mustafa Çulcu'nun yazısı:

"Net sarı kart ve frikik olmalıydı"

Volkan Bayarslan'ın temposu da ilk yarıdaki vasat futbola uydu. 13'te Gaziantep'ten Ndiaye, ceza alanına yakın bölgede Okay'ın şutunu kolları açık genişleyerek elle engelliyor. Net sarı kart ve frikik olmalıydı, devam ettirdi. Topu kazanan Gaziantep atağa kalktı, 70 metre topu sürdüler, Trabzon ceza alanına girdiler. Bu kez hakem oyunu durdurdu. Bu yorum ve uygulama Bayarslan'ın kalitesine yakışmadı. 25'te Gaziantep, Kozlowski ile penaltı bekledi. Hakemin devam kararı doğru.

"Faulü ve sarı kartı tespit etmeliydi"

Maçın önemli kararı 60. dakikada Trabzonspor'un Banza ile attığı gol öncesi kazanılan topta Malheiro rakip Sorescu'nun yüzüne elle-kolla yapılması yasaklanmış müdahalede bulununca VAR müdahalesi geldi. Hakem izledi ve gol iptal edildi. Malheiro'ya sarı kart çıktı. Doğru uygulamaydı. Ancak Bayarslan bu pozisyonda sahada faulü ve sarı kartı tespit etmeliydi.

"Selçuk İnan ikinci sarıdan ihraç olmalıydı"

Sarı kartı olan Gaziantep Teknik Direktörü Selçuk İnan verdiği tepkiler yüzünden 73. dakika ikinci sarıdan ihraç olmalıydı ama ne 4. hakem ne de hakem bu konuda gerekeni yapmadılar.

Futbolu iyi bilen, proaktif ve dinamik hakemlik yaptığı pek çok maçını izlediğimiz ve derbiler yöneten Bayarslan'ın bu maçtaki performansı istenilen seviyede değildi."

Senin için hazırladığımız haberler