Selçuk İnan'a şok! Belgede sahtecilik ve dolandırıcılıktan suç duyurusu

Akın Ungan
07.03.2024 - 22:11 | Son Güncellenme: 07.03.2024 - 22:28

Gaziantep'in yeni teknik direktörü olan Galatasaray'ın eski futbolcusu Selçuk İnan'a özel belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunuldu.

Selçuk İnan'a şok! Belgede sahtecilik ve dolandırıcılıktan suç duyurusu

Futbol dünyasından birçok ünlü ismin arasında bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla ülke gündemine gelen eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan davası devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. Futbolculuk kariyerinde Galatasaray'da yıldızını parlatan Selçuk İnan büyük bir şok yaşadı. Gazeteci Lûbe Ayar, Denizbank'ın Selçuk İnan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusu

Denizbank, Selçuk İnan hakkında "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına karıştığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

"Sahte olduğunu bildiği belgelerle Denizbank'a dava açtı"

Savcılığa sunulan dilekçede, “Şüpheli Selçuk İnan, halen ‘özel belgede sahtecilik’ suçundan yargılanmakta olan Seçil Erzan tarafından kendisine verilen belgelerin SAHTE OLDUĞU iddiası ile önce Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuş, akabinde SAHTE OLDUĞUNU BİLDİĞİ BELGELERE DAYANARAK VEKİLİ ARACILIĞIYLA TÜKETİCİ MAHKEMESİNE BAŞVURARAK DENİZBANK ALEYHİNE İHTİYATİ HACİZ KARARI ALMIŞ VE AKABİNDE İCRA DAİRESİNE BAŞVURMUŞ VE 17.05.2023 TARİHİNDE BANKAMIZA GELEN HACİZ İŞLEMİ BANKAMIZ TARAFINDAN TEMİNAT MEKTUBU VERİLMEK SURETİYLE DURDURULABİLMİŞTİR" denildi.

İlgini Çekebilir
Arda Turan, Seçil Erzan tezahüratına sinirlenip küfür etti!
Habere Git

Dilekçede, "Gerek şüpheli Selçuk İnan, gerekse vekili İHTİYATİ HACİZ KARARINA DAYANAK YAPTIRDIKLARI BELGELERİN SEÇİL ERZAN TARAFINDAN SAHTE OLARAK DÜZENLENDİĞİNİ BİLMEKTEDİRLER" ifadeleri ile Selçuk İnan'ın belgelerin sahte olduğunu bildiğinin tekrar altı çizildi.

Dilekçenin devamında şunlar yer aldı: "TCK 207/2 maddesine göre; “Bir sahte özel belgeyi BU ÖZELLİĞİNİ BİLEREK KULLANAN KİŞİ de yukarıdaki fıkra hükmüne göre” yani TCK 207/1. maddesi hükmüne göre cezalandırılacaktır. Somut olayda şüpheli Selçuk İnan ve vekili, Seçil Erzan tarafından kendilerine verildiklerini iddia ettikleri bu 4 adet belgenin SAHTE OLDUĞUNU BİLMEKTEDİRLER ve zaten bu nedenle Seçil Erzan da dahil olmak üzere birçok kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuşlardır. Ancak, her nedense şüpheli ve vekili (ŞÜPHELİNİN KAMUOYUNDA TANINAN BİRİ OLMASI NEDENİYLE HAKKINDA BÖYLE BİR SORUŞTURMA OLMAYACAĞI YÖNÜNDEKİ KENDİ İNANCI VEYA VEKİLİ TARAFINDAN TAMAMEN YANLIŞ YÖNLENDİRİLMESİ, V.B. BİRÇOK NEDENLE) sahte olduğunu bildikleri bu belgelere dayanmak suretiyle ihtiyati haciz kararı alarak bunu icraya koymaktan çekinmemiştir"

"Sadece Seçil Erzan'ın peşine düşmüş, asla bankaya başvuramamıştır"

Dilekçede, "Denizbank’ta hesaplarının bulunması nedeniyle BANKA SİSTEMİNDE OLAN BİR PARANIN YA DA HERHANGİ BİR YATIRIM ARACININ BANKA SİSTEMİ ÜZERİNDEN BİZZAT KENDİSİ TARAFINDAN TAKİP EDİLECEĞİNİ BİLMESİNE RAĞMEN, Seçil Erzan’a elden teslim ettiği paraların takibini Seçil Erzan üzerinden yapmaya çalıştığını bizzat İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği 24.04.2023 tarihli ifadesinde kendisi beyan etmiştir. Yine Seçil Erzan tarafından vaat edilen tarihlerde beklediği getirinin karşılanmaması halinde HER NEDENSA BANKAYA DEĞİL YİNE SADECE VE SADECE SEÇİL ERZAN’A BAŞVURMUŞ ve deyim yerinde ise (yine kendi ifadesine göre) SADECE SEÇİL ERZAN’IN PEŞİNE DÜŞMÜŞ, ANCAK ASLA MÜVEKKİL BANKAYA BAŞVURAMIŞTIR" denildi.

İlgini Çekebilir
Fatih Terim Fonu vurgununda Selçuk İnan, hacze gitmiş!
Habere Git

"Şüpheli Selçuk İnan ve vekili, dolandırıcılık suçunu işlemişlerdir"

Son olarak, "Şüpheli Selçuk İnan ve vekili, somut olayda şüpheli ve vekili TCK 158/1-d maddesinde düzenlenen “kamu kurum ve kuruluşlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçunu işlemişlerdir” ifadeleri kullanıldı.

Gaziantep'in başına geçti

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK, teknik direktör Marius Sumudica ile yollarını ayırmıştı. Selçuk İnan, Gaziantep FK yönetimi ile anlaşma sağlayarak, Sumudica'nın yerine teknik direktörlüğe getirildi.

Senin için hazırladığımız haberler