Selçuk İnan'ın veliahtı Mert Hakan!

22.02.2020 - 14:51 | Son Güncellenme: 22.02.2020 - 14:51

Süper Lig'de bu sezon en dikkat çeken oyuncuların başında Sivassporlu Mert Hakan Yandaş geliyor. 31 Mayıs'ta Yiğidolarla sözleşmesi sona erecek 25 yaşındaki futbolcunun Galatasaray'a imza atması bekleniyor.

Burhan Can Terzi

2010'ların başında Galatasaray'a gelerek büyük başarılara imza atan ve sarı-kırmızılıların unutulmaz kaptanları arasına giren Selçuk İnan futbol kariyerinin sonuna gelirken, 8 numaranın yeni veliahtı Mert Hakan Yandaş olarak görülüyor. Galatasaray efsanesi Selçuk İnan ile Mert Hakan Yandaş arasında da birçok benzerlikler bulunuyor.

O da 26 yaşında gelecek

19 Ağustos 1994 doğumlu olan Mert Hakan, herhangi bir sürpriz olmazsa Galatasaray'a imza atacak ve sarı-kırmızılı kariyerine 26 yaşında start vermiş olacak. Selçuk İnan'ın da Galatasaray kariyeri 26 yaşında başladı.

İkisi de alt liglerini tozunu yuttu

İki oyuncu da 3 büyük kulübün altyapısından değil de Anadolu Kulüpleri'nde oynayarak kariyer rotalarını çizdi. Ayrıca iki futbolcu da alt liglerini tozunu yuttu. Selçuk İnan Çanakkale Dardanel ile TFF 1. Lig'de uzun süre top koştururken, Mert Hakan, Tire ve Oyak Renault ile 3. Lig'de; Altınordu ve Menemen Belediye ile 2. Lig'de top koşturdu.

İkisi de 8

Selçuk İnan ile artık özdeşleşen numara olan 8 numara Mert Hakan'ın da seçtiği numara. Mert Hakan forma numarasıyla da adeta Galatasaray'da Selçuk İnan'ın veliahtıyım diyor.

Şutları etkili

Özellikle Manisaspor ve Trabzonspor döneminde şutlarıyla da dikkat çeken Selçuk İnan, Galatasaray'da ve Milli Takım'daki frikik golleri unutulmazlar arasına girdi. Mert Hakan da şutlarıyla dikkat çeken bir oyuncu.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler