Selçuk Şahin: ''Gençlerbirliği her zaman Süper Lig'i hak ediyor''

03.07.2019 - 19:55 | Son Güncellenme: 03.07.2019 - 22:55

Selçuk Şahin: ''Gençlerbirliği her zaman Süper Lig'i hak ediyor''

Gençlerbirliği'nde forma giyen Selçuk Şahin, Bein Sports’a açıklamalarda bulundu. Şahin’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

''Gençlerbirliği'ni seven ve bu kulübe hizmet etmekten mutlu olan birisiyim''

Gençlerbirliği küme düştükten sonra bize bir görev verildi. Bizden bir yardım istendi. Gençlerbirliği'ni seven ve bu kulübe hizmet etmekten mutlu olan birisiyim. Süper Lig'e çıktık. Bu camia her zaman Süper Lig'i hak ediyor. Biz de çok şükür altından kalktık.

''Normalde alt ligi düşünmüyordum ama...''

Spor Toto 1. Lig zor bir lig. Lige başlayan takımların hedefi Süper Lig'e çıkmak. Takımlar ciddi para harcayarak lige başlıyor. 12'de 11 gibi bir seriyle başladık. Geçen sene çok doğru adımlar atıldı. Süper Lig'e çıktık. Benim Göztepe'ye gittiğim sene Gençlerbirliği küme düştü. Gençlerbirliği küme düştüğü zaman bizi tekrar aradılar sağ olsunlar. Ben normalde alt ligi düşünmüyordum ama konu Gençlerbirliği olunca önemsemedim. Önce tereddüt ettim ama keyifli olacağını düşündüm. Görevi kabul edip Gençlerbirliği'ne dahil oldum.

Güzel işler yaptık. Şampiyon olunca sözleşme otomatik olarak uzuyordu. Böyle bir durumun olacağını düşünmemiştim. Futboldan sonra da kulübün içinde kalmak isterdim. Geçen hafta kulüpten ayrılık bildirisi geldi. Çok üzüldüm ve şaşırdım. Bunu kabul edemiyorum. Bize iki kere görev verildi ve başarılı işler yaptık. Bu sene tekrar geldik ve şampiyon olduk. Sıkıntılar çektik. Sözleşmemiz devam ederken böyle bir karar alınması bizi üzdü. Bunu yakıştıramadım. Sözleşmem +1 olarak devam ediyor. Nasıl bir karar alacağımı bilmiyorum.

''Tecrübeliyim ama böyle bir durumu ilk kez yaşıyorum''

Futbolda tecrübeliyim ama böyle bir durumu ilk kez yaşıyorum. Çok takım değiştiren arkadaşlarım bana yardımcı oluyor. Bu haberlerden sonra teklifler gelmeye başladı. Hedefi olan bir takımda bunu gerçekleştirebilirim. 2.5 sene oynadım Gençlerbirliği'nde. Karşılığında böyle bir sonuç beni üzdü. Kulüple hukukumuz var diye düşünüyordum. Yarın bir gün belki yine görev vermek isterlerse elimden geleni yaparım. Güzel yönetilerek yönetilen bir kulüp. Benim orada olup olmamam önemli değil.

Süper Lig'de çok yukarıda puanlar alınmadı. Zirvede son dönemde heyecan oluştu. Galatasaray müthiş bir atakla şampiyon oldu. Ben sezonun ortasında Başakşehir'in şampiyon olacağını düşünüyordum. Bana göre çok keyifli bir sezon olmadı. Düşme potası daha keyifliydi. Göztepe'nin son maçını stadyumda izledim. Ligde kaldıklarında mutlu oldum. Süper Lig'de devam etmek istiyorum.

Sezon başı Ali Koç geldiğinde camiada çok güzel bir sinerji oluşmuştu. Başlangıçtan itibaren maalesef öyle olmadı. Biz de dışarıdan izlerken çok şaşırdık. Kötü giden bir sezonda 6. olmak yine de önemli. Ben 12 sene oynadım. Böyle bir dönem yaşamadık. Umarım bu son olur.

''En büyük artımız çok fazla birlikte hareket etmemizdi''

Bizim dönemdeki en büyük artımız çok fazla birlikte hareket etmemizdi. Ne kadar kaliteli oyuncu grubu bir arada olursa olsun kaynaşma olmadığı zaman başarı gelmiyor. Bu sene transferler yapılırken karakter anlamında daha yüksek bir oyuncu grubunu yakalarsa daha başarılı olabilir takım.

''Emre'nin kriz anlarında devreye girmesi gibi bir özelliği var''

Emre 5 sene önce yaşlandı diye gönderildi ama şimdi transfer olarak geliyor. Çok değerli bir oyuncu. Kendine iyi bakan bir futbolcu. Kulübün değerlerini çok iyi biliyor. Mutlaka katkısı olacaktır. Emre'nin kriz anlarında devreye girmesi gibi bir özelliği var. İşler kötü giderken Emre soyunma odasında sıkıntılıdır. (Gülerek) Hoca gelmeden önce Emre o uyarıyı kesin yapmıştır. Saha içinde biraz agresiftir.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör olarak görev yapmak istiyorum. Bütün hocalarım çok değerli. Hepsinin bana katkısı oldu. Benim kariyerimde Aykut Kocaman başka bir yerde. Ersun hocayla da önemli başarılar elde ettik. Ben oyuncuyken kendisiyle beraber oynadım. Nasıl bir karakter olduğunu iyi biliyorum. Bu sene de başarılı bir sezon geçirdim. Hatayspor teknik direktörü İlhan Palut. Geçen sene geldiğinde takımı 2. Lig'de şampiyon yapıp takımı 1. Lig'e çıkardı. Onunla çalışmadım ama çok başarılı olacağını düşünüyorum. Umarım başarılı olur. Arkadan gelen çok değerli hocalar var. Erol Bulut, Sergen Yalçın, Tamer Tuna...

Senin için hazırladığımız haberler