Selçuk'tan Sneijder'e: "Bir kere de..."

05.09.2015 - 18:12 | Son Güncellenme: 05.09.2015 - 18:12

Selçuk İnan, Türkiye-Hollanda maçı öncesi açıklamalar yaparken, Sneijder ile aralarında geçen konuşmaları da basınla paylaştı..

Selçuk İnan'ın basın toplantısından Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:
"Ne söyleseniz haklısınız. Şanssızlık desem evet, beceriksizlik desem evet. Ama öyle bir maçı geride bıraktık ki, kötü şeyler yerine doğruları konuşmak daha önemli. Biz bunları konuştuk. Biz kimsenin yapmadığını içeride yaptık Çok iyi işler yaptığımızı konuştuk. Ne olursa olsun iki puan kaybettik ama belki de yarın çok önemli bir maçtan 3 puan alırız. Birbirimizi böyle motive etmeye çalışıyoruz.

Konuştuk Sneijder'le. Avrupa Şampiyonası çok önemli onlar için. Ben hep şunu söyledim Sneijder'e: "Hollanda her Avrupa ve Dünya şampiyonasında, her yerde var. Bir kere de olmasın, biz olalım' dedim." Umarım benim diliğim ve temenniz ettiğim şey olur.

10 yıl önce milli maçları dışarıdan izlediğimde tüylerim diken diken olurdu Her oyuncu, milli takımda olduğunun farkına varması lazım. Bunu yine yakalıyoruz. İstanbul'da bunu doyasıya yaşayamıyoruz çünkü kulüpler milli maçların önüne geçmiş durumda. Kendi kulübümde çok önemli başarılar yakaladım ama milli takımdaki başarılardan daha büyük bir şey yok. Galatasaray'da kupalar kazandım, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıktım ama bir tane Avrupa Şampiyonası veya bir tane Dünya Kupası görmedim. En büyük hedefim bu. Ben milli takımı bu kadar sahipleniyorsam, bütün insanlar da bu takımı sahiplenmeli. Konya halkına teşekkür etmek istiyorum. Sonuna kadar destek versinler, inşallah onlara o galibiyeti yaşatacağız.

Bundan önceki dönemlerde son dakikalarda gelen zaferler vardı. Son 2 yılda tam tersi oldu. Bu bizim kısmetsizliğimiz, şanssızlığımız oldu. Hiç beklemediğimiz anlarda goller yedik, iyi oynadığımız maçlarda goller yedik. Dünkü maç da çok iyi bir örnekti. Böylesine önemli maçlarda ufak bir kayıp kötü şeyler doğurabiliyor ama bizim de hatamız var tabii. Kredimiz de kalmadı. Yarın bunu yaşamayız inşallah, galip gelmesini biliriz.

En büyük avantajımız şu: Yarın sahada olan 11 kişi insanlarımız mutlu etmek için canlarıyla, başlarıyla ve yürekleriyle mücadele edecek. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. En azından bunun garantisini verebilirim"

 

Senin için hazırladığımız haberler