Selim Ay'dan özel açıklamalar! 'Her takım şampiyon olduğunda taraftarı sahaya iner!'

11.08.2017 - 16:36 | Son Güncellenme: 11.08.2017 - 16:36

Selim Ay'dan özel açıklamalar! 'Her takım şampiyon olduğunda taraftarı sahaya iner!'

AJANSSPOR ÖZEL- Atiker Konyaspor'un deneyimli savunma oyuncusu Selim Ay, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Selim Ay, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

'Çok da suçlu olmadığımızı...'

"Altyapısından yetiştiğim bir takımda zor zamanlardan bugünlere geldik. Bu birlik beraberliğin bir neticesi. Sadece Konyaspor olarak değil, tüm Konya halkı olarak 3 senedir kenetlenmiş vaziyetteyiz. Kupa maçında bazı olaylar oldu, bize gelen bir ceza var. Tarihimizde ilk defa Süper Kupa kazandığımız için maçta seyirci sahaya indi. Bunun için üzgünüz. Aynısı Türkiye Kupası finalinde de olmuştu. O zaman 2 maç ceza almıştık, şimdi 5 maç ceza aldık. Konya taraftarı milli bir taraftar, milli maçlarda bunu gösterdi. Açıkçası şok olduk ve hevesimiz kursağımızda kaldı diyebilirim. Çok da suçlu olmadığımızı bildiğimiz için bu cezanın düşeceğine inanıyoruz"

'Bu duruma sessiz kalmamız gerekli'

"Güzel bir başlangıç yaptık. Konyaspor tarihinde bir ilk oldu. İnşallah Trabzonspor maçından da puan ve puanlarla döneceğiz. Buruk bir sevincimiz var. Olaylara anlam veremedik. Bu duruma sessiz kalmamamız gerekli. Her takım şampiyon olduğunda taraftarı sahaya iner. Beşiktaşlı futbolculara en ufak bir şey olmadı, Beşiktaşlı oyunculara saldıran kimse yok. Benim kafama bile sandalye atıldı, polis kalkanıyla savurdu. Maç anında bir bıçak atıldı ancak bu tüm camiaya mal oldu. O kişi bulundu ve cezası verildi, onun yüzünden tüm taraftar ceza çekiyor"

'Trabzon sezonun en zor deplasmanlarından biri'

"Yeni bir takımız ve yeni bir hocamız var, bu büyük bir yüktü. Kupa ile beraber bunu %50’ye düşürdük diyebilirim. 2-3 senedir bir çıkışımız vardı. Daha önce farklı bir sistemle oynuyorduk. Herkesin kafasında düşüş mü olacak sorusu vardı. Türkiye Kupası'nı, Süper Kupa'yı aldık ve Avrupa'da oynuyoruz. Büyük bir beklenti var. Trabzon sezonun en zor deplasmanlarından biri. Trabzonspor 4-5 senedir içinde tuttukları, eski Trabzon’u yakalama hevesiyle önemli işler yaptı. Biz elimizden geleni yapıp puan ve puanlarla dönmek istiyoruz"

 

Lua Lua, Adem Büyük ve İlhan Parlak...

"Tecrübeli defans oyuncuları isme odaklı oynamaz. Ligimizde çok kaliteli forvet oyuncuları var ancak bu biraz da takımın ve oyuncunun özgüveniyle alakalı. Biz daha çok alan savunması yapıyoruz ve yerimizi kaybetmiyoruz. Önemli olan takım savunmasıyla beraber karşıdaki oyuncunun yeteneklerini kısıtlayabilmek. Lua Lua beni zorlayan bir oyuncuydu. Onun dışında Adem Büyük de çok gol atıyor. İlhan Parlak'da bunlara dahil. 1.5-2 yıldır fazla forma şansı bulamadım ve bir ameliyat geçirdim. 2008’den beri Konyaspor'dayım. Önce burada ilk 11'de kalıcı olabilmek ve ardından milli takımda oynayabilmek istiyorum"

'Aykut Hoca'yı aradım!'

"Aykut Hoca’yı Fenerbahçe ile ilk galibiyetinden sonra da aradım. Her şeyden öte çok güzel ve iyi insanlar. 2 yıldır forma şansı bulamamama rağmen bunu söylüyorum. Bizim onlara sempatimiz olduğu için başarılı olduklarında mutlu oluyoruz. Aykut Hoca, Konya halkına ve Konyaspor’a başarı dışında kişisel olarak da çok katkı sağlayan biri oldu"

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler