Selim Gündüz kimdir, kaç yaşında, mevkisi ne? | Selim Gündüz Transfermarkt, Maçkolik değeri

04.06.2018 - 04:53 | Son Güncellenme: 04.06.2018 - 01:58

Selim Gündüz kimdir, kaç yaşında, mevkisi ne? | Selim Gündüz Transfermarkt, Maçkolik değeri

Almanya'da forma giyen Selim Gündüz'ün Beşiktaş'ın transfer listesinde olduğu iddia edildi. Peki, Selim Gündüz kimdir, kaç yaşında?  Almanya'nın ünlü gazetelerinden Bild, sözleşmesi sona eren ve yenilmeyen oyuncu ile Beşiktaş'ın ilgilendiğini yazdı. Peki, Selim Gündüz kimdir, kaç yaşında, mevkisi ne? Transfermarkt değeri haberimizde...

Selim Gündüz kimdir, kaç yaşında?

Selim Gündüz (d. 16 Mayıs 1994), VfL Bochum takımında forvet pozisyonunda görev yapan Türk asıllı Alman futbolcudur.

Profesyonel kariyerine 2011 yılında VfL Bochum II kulübünde başladı. Daha sonra ise VfL Bochum kulübünde oynadı.

Beşiktaş için flaş transfer iddiası

Almanya 2. Bundesliga ekiplerinden Bochum forması giyen Selim Gündüz'ü Beşiktaş'ın transfer listesine aldığı yazıldı. Almanya'nın ünlü gazetelerinden Bild, sözleşmesi sona eren ve yenilmeyen oyuncu ile Beşiktaş'ın ilgilendiğini yazdı

Selim Gündüz'ü Süper Lig'den transfer etmek isteyen kulüpler arasında Beşiktaş dışında Antalyaspor, Göztepe ve Kasımpaşa yer alıyor.  Selim Gündüz bu sezon 2. Bundesliga'da 17 maçta forma giydi. Takımı Bochum ise ligi 6.sırada tamamladı. 

Beşiktaş hakkında kısa bilgiler

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 1903 yılında İstanbul'da kurulan spor kulübüdür. Bereket Jimnastik Kulübü adıyla kurulan kulüp, 26 Ocak 1911 tarihinde Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, adıyla tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu. Daha çok futbol şubesiyle tanınan kulüp, Türkiye'de futbolun profesyonelleşmesinden sonra şampiyon olma başarısı gösteren 5 kulüpten birisidir. Kulübün genel başkanı Fikret Orman'dır.

Beşiktaş, güncel olarak futbol (erkek ve kadınlarda), basketbol (erkek ve kadınlarda), voleybol (erkekler ve kadınlarda) ve hentbol dallarında birinci lig düzeyinde temsil edilmektedir. Bu dalların yanında atletizm, bedensel engelliler, boks, briç, güreş, jimnastik, kürek, masa tenisi, satranç ve elektronik spor dallarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Beşiktaş Futbol Takımı, şampiyon olan 5 takımdan birisidir. Ayrıca, futbol takımı armasında yıldız olanb 4 Türk takımından biridir. Armasında Türk bayrağı amblemi taşıma hakkını elde etmiş az sayıda takımdan biridir.

Beşiktaş, kurulduğu 1933 yılından bu yana Türkiye Basketbol Ligi'nde toplam 2 defa şampiyon olmuştur. Bunun dışında 1'er kez 2. Lig, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan takım, 2011-12 sezonunda EuroChallenge'ı kazanarak tarihinde ilk kez bir Avrupa şampiyonluğu elde etmiştir. Beşiktaş (kadın basketbol takımı), Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ni toplamda 3 defa müzesine götürürken, 1 kez de Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda mutlu sona ulaşmıştır. 2003 yılında kurulan Beşiktaş (tekerlekli sandalye basketbol takımı) ise 2 kez Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig'i kazanma başarısı gösterirken, 1 kez Andre Vergauwen Kupası ve 1 kez de Willi Brinkmann Kupası'nda şampiyonluk elde etmiştir. Faaliyetlerine 1961 yılında başlayan Beşiktaş (kadın voleybol takımı), 1'er kez Türkiye Bayanlar Voleybol Şampiyonası, Federasyon Kupası'nda şampiyon olmuştur. Kadınlar Voleybol Balkan Kupası'nda ise toplam 3 kez şampiyon olmuştur. 2013-14 sezonunda CEV Challenge Kupası'nda final oynama başarısı göstermiştir. 1986 yılında kurulan Beşiktaş (erkek voleybol takımı) ise İstanbul Erkekler Voleybol Ligi ve Federasyon Kupası'nda 1'er kez şampiyon olmuştur. 1986 yılında kurulan Beşiktaş Erkek Hentbol Takımı, 10 kez ile Türkiye Erkekler Hentbol Süper Ligi'ni en çok kazanan takımdır. Bunun dışında 9 kez Türkiye Kupası ve 10 kez de Süper Kupa'da şampiyon olmuştur.

Senin için hazırladığımız haberler