Selim Soydan, Fenerbahçe ve Milli Takım gündemini değerlendirdi

10.09.2018 - 15:51 | Son Güncellenme: 10.09.2018 - 18:51

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi ve eski oyuncusu Selim Soydan, sarı-lacivertli takımın son durumu ve Milli Takım hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Selim Soydan, Fenerbahçe ve Milli Takım gündemini değerlendirdi

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi ve eski oyuncusu Selim Soydan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a sarı-lacivertli takımın son durumu ve Milli Takım hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Soydan'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

 

"Rusya takımını yenemedikten sonra o lafları etmek yanlış olur"

Ortada bir gerçek var o da Fatih'te bunu yaptığını bildiği için söyleyebilir, söylemeye de hakkı var. Tamam 2 maç oynarsın ama kendi sahanda Rusya takımını yenemedikten sonra o lafları etmek yanlış olur. Sen maçı kazandır bize. Lafla maç kazanılmaz.

Rusya maçının birinci yarısında bir şut attık gol oldu. Bir sefer gittik kalelerine o da gol oldu. Yediğimiz gol belki ofsayttı. O golü attıktan sonra Rusya, biz bu skoru koruruz diye o ara biz hücum ettik o ara pozisyonlar bulduk.

"Olmayınca bahaneler üretiliyor"

Takımın dengesi yok. Dengeyi tutturamazsa bir takım zor ayağa kalkar. Milli takım iyi oynamıyor. Bunu kim oynatacak? Teknik direktör. Yeni bir sistem, yeni oyuncularla, yeni bir sistem kurmak...

Maçtan sonra sormuşlar kendisine Oğuzhan'ı neden oynatmadın diye, "O sahayı bilen bir oyuncu vardı onu oynattık. O sahayı herkes biliyor kardeşim. O çıkan oyuncuda iyi oyuncu. Ama işte olmadı. Olmayınca bahaneler üretiliyor" dedi.

"Oğuzhan'ı oynatması lazım. Çok iyi oynadı çünkü"


Oğuzhan'ı oynatması lazım. Çok iyi oynadı çünkü. Geçen yıl çok iyi bir oyuncu vardı, Talisca. O çok iyi oynuyordu. Aldığı toplarla, attığı gollerle, verdiği paslarla. O olmadığı zaman ondan evvelki sene Oğuzhan çok iyi oynamıştı. Döndü Talisca'ya, bu iş böyledir.

Aynı şey Galatasaray için de geçerli. Her maç Galatasaray gol atmadıkça Gomis hatırlanacak. Bir pozisyon olduğunda o golü Gomis atar akla gelecek.

"Hiç kimse kalkıp bu sistem böyle değildir demedi"

Bu yılın başında Cocu'yu aldığınız zaman herks çok iyi bir hoca aldı dedi. Herkesin fikri bu muydu, buydu. Ve bu sitemi de herkes böyle çalışıyorlar, Almanya, İtalya, İngiltere vs.. O yüzden Comolli'yi getirdi. Hiç kimse kalkıp bu sistem böyle değildir demedi. Bu takımı değiştirecekler, kim değiştirecek? Onlar...

"Yeni bir takım kurmak zor"

Genç oyuncular alıyorlar, şunu böyle yapıyorlar kabulum. Ama Milli takım ile bu takım arasında fark var. Milli takım Türkiye'nin en iyi oyuncularından kuruluyor. Bu oyuncuları aldığın zaman var olan formda olan oyuncular oldukları için milli takıma seçilen oyuncular oluyor. Onun için farklı. Yeni bir takım kuruyorsunuz. Yeni bir takım kurmak zor.

"Fernandao'nun kronik sakatlığı vardı"

Fenerbahçe, Fernandao'yu sattı ve o oyuncunun kronik sakatlığı vardı. Hemen onu satmalarındaki neden buymuş. Doktorların söylemesi bu. Ondan sonra sattıkları o iki adamı satmasa 6 ay sonra serbest kalacaktı.

"Fenerbahçe 8 aylık borçları ve alacakları sıfırladı"

Fenerbahçe kulübünün oyunculara 8 aylık borçları, artı bugüne kadar olan hepsinin tek tek transfer alacaklarından kalan alacakları sıfırlamıştır. Fenerbahçe kulübü sonuna kadar gidebilecek bir yönetime sahiptir. Bütün borçlarıda 2 yahut 3 yılda sıfırlayacaktır. Arkasında da duruyorum. Çünkü çok iyi çalıştıklarını yaptıkları şeyleri görüyorum ve duyuyorum.

"Fenerbahçe Kulübü yönetimi enkaz aldı"

Fenerbahçe Kulübü yönetimi enkaz aldı, hakiki enkazdı. Fenerbahçe bu borçları sıfırlayacakır. Bu çok zor iştir, anormal bir zor iştir. Giden yönetim hayır çıksın desinler ki biz enkaz bırakmadık, desinlersin ki o zaman yalan söylüyorlar, biz kulüpte bu kadar da para bıraktık. Çıksın söylsinler, bunlar ayıp değil ki.

Senin için hazırladığımız haberler