Selim Soydan Fenerbahçe'nin şampiyonluk şifresini verdi

10.01.2018 - 16:37 | Son Güncellenme: 10.01.2018 - 16:37

Selim Soydan Fenerbahçe'nin şampiyonluk şifresini verdi

Fenerbahçe'nin eski Milli oyuncusu ve yöneticisi Selim Soydan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuk oldu. Arda Turan'ın Başakşehir'e transferinden Cenk Tosun'un ayrılmasına Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansından ligin genel durumuna kadar bir çok konu hakkında konuşan Soydan'ın açıklamaları şu şekilde: 

'Keşke Arda Turan Fenerbahçe'ye gelseydi'

Arda Turan büyük oyuncu. Ben derim ki keşke Arda Turan, Fenerbahçe'ye gelseydi. Arda'nın Başakşehir'e gitmesi şampiyonluk yarışını etkiler. Çok doğru bir transfer. Başakşehir ilk 3 maçını kazansın çok farklı olur."

"İyi futbolcudan korkma. Hocanın isteklerini en iyi şekilde yaparsa bu iyi futbolcular o zaman sizin oyununuz ilerler. Başakşehir'in seyircisi artacaktır. Bana göre bitti bu transfer"

'Arda Turan'a haksızlık yapıldı'

"Arda Turan'a bana göre haksızlık yapıldı. Bu sezon hiç oynamadı halbuki oynadığı dönemde çok iyi oyunları vardı. Bir kenarda Messi diğer tarafta Neymar ile birliktet oynadı Arda. Yeni hocanın hiç oynatmadan böyle karar vermesini anlayamadım  "

'Everton'ın Cenk Tosun'a ihtiyacı var'

"Cenk Tosun transferi nedeniyle tek tek tüm Beşiktaş yönetimini kutluyorum. Başkan Fikret Orman çok iyi bir iş yaptı."

"Cenk Tosun büyük bir takıma gitmedi. Everton'ın Cenk Tosun'a ihtiyacı var bunu altını çizelim. Beşiktaş'ın sisteminde herkes Cenk ile temas ediyordu. Topla buluşmazsa orada oynayamaz"

'Cenk Tosun'un gelişiminde Şenol Güneş'in etkisi büyük'

"Beşiktaş oyunu golcüyü parlatıyor. Cenk Tosun üç santrfor ile mücadele etti. Şenol Güneş'in Cenk Tosun'un gelişiminde katkısı %85-90'dır. Cenk yerine kim gelirse gelsin yine gol atar. Cenk diğer golcülerden de iyi yönlerini kaptı akıllı cocuk hatta hemen kaptı"

'Fenerbahçe ilk 6 haftada az kayıp yaparsa şampiyon olur'

"Fenerbahçe'nin son döneminden memnunun. Fenerbahçe eğer ilk 6 hafta en az kayıpla ayrılırsaşampiyon olur diyorum. Bu maçlarda çok önemli Göztepe ile başlıyor ardından Trabzonspor deplasmanı var. Bu maçlar çok önemli"

'Fenerbahçe transfer yapmalı bana göre Emre Mor iyi transfer olur'

"Fenerbahçe'nin mutlaka transfer yapması lazım. Duyduğum kadarıyla Aykut hoca oyuncu istiyormuş ama dillendirmiyormuş. Benim duyduğum bir sol bek ve bir orta saha arayışı var. Bana göre oyuncu istiyorsa diretmeli. Mesela Emre Mor transferi olsa çok iyi olurdu. Keşke gelse iyi oyuncuyu kim istemez"

Senin için hazırladığımız haberler