Selim Soydan, Radyospor'a konuştu: "Bu saatten sonra lider çıkmak..."

15.10.2019 - 18:16 | Son Güncellenme: 15.10.2019 - 15:21

Selim Soydan, Radyospor'a konuştu: "Bu saatten sonra lider çıkmak..."

TFF'nin A Milli Takım'dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Soydan, 1-1 biten Fransa maçıyla ilgili Radyospor’a özel açıklamalar yaptı. Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Selim Soydan’ın açıklamaları şu şekilde:

Selim Soydan: ”Çok iyi bir milli takımımız olduğunu herkes gördü”

Macron maçı evde izlemiş. Maçı nasıl bulduğunu merak ettim. Arkadaşlara sordum. Çok iyi bir milli takımımız olduğunu herkes gördü. Müthiş bir taraftar topluluğu vardı. Son dünya şampiyonu ile 2 maç yaptık. Ortada 6 puan var. İlk maçta çok iyi oynayarak eze eze yendik. Herkes, “Sezon bitti. Adamlar yorgundu. Şans eseri yendik. Milli Takım, Fransa’da 4 yer” dediler. Kalktık Fransa’ya gittik. Elbette baskılı oynayacaklar. Ama biz ezilmedik. Hatta maçı kazanabilirdik. Fransa maçlarından 4 puan çıkardığımız için mutluyuz. Bizim çocuklarımız bu 4 puanı bileğinin hakkıyla ve iyi oynayarak aldılar. O yoktu, bu yoktu diyorlar. Öyle de girenler onlardan daha iyi oyuncu. Büyük bir takıma karşı çok iyi oynadık.

Selim Soydan: “Sakat futbolcular dönünce daha da iyi olacağız”

Şenol Güneş Hoca ile 10 maç yaptık. 1 tek mağlubiyetimiz var. Neredeyiz? Çok daha iyi olacağız. Ayrıca sakat oyuncularımız vardı. Kimse bunları konuşmuyor. Emre Belözoğlu, Cengiz gibi oyuncular oynamadı. Onlar da takıma girince daha da farklı olacak.

Selim Soydan: “Şenol Güneş, stadyumda çalınacak müzikleri bile kendisi seçiyor”

Şenol Güneş ile çalışmak çok büyük bir şans benim için. Maçtan önce, ‘Benim sakat oyuncularım var. Ne yapacağız?’ diye sormuyor. Bahaneleri yok. Hep işiyle meşgul. Şenol Hoca, stadyumda çalınacak ne müzik varsa kendi eliyle tayin ediyor. Oyuncuların motivasyonu üzerine ayarlıyor. Her detayı düşünüyor. Her inceliği hesap ediyor. Çok güzel bir takımımız var. Bu takım ileride daha iyi şeyler yapacak. Hangi takımları yeneceğimizi herkes görecek. Ben takımımıza çok inanıyorum.

Selim Soydan: “Gruptan lider çıkmalıyız”

İnşallah, bir aksilik olmazsa gruptan lider çıkmalıyız. Normal şartlarda kalan 2 maçı da kazanmak istiyoruz. Artık EURO 2020’ye gitmek önemli değil. Lider olarak gitmek bizim için önemli. Fransa gibi bir rakibe karşı 6 puandan 4’ünü alıyorsun. Gruptan lider çıkıyorsun. Bu çok önemli bir başarı. Anlatılmaz, yaşanır.

Selim Soydan: ”Mert Günok, Turgay Şeren gibiydi”

Bu tip maçlarda kaleciler çok fark ediyor. Turgay Şeren, Galatasaray’ın ve Milli Takım adına büyük bir isimdi. Almanya ile oynadığımız maç vardı. Mert Günok’un oynadığı gibi oynamıştı. Mert de aynen öyle oynadı. Bu tip maçlar iyi kaleciler için şanstır. Kaan Ayhan da çok güzel bir gol attı. Kaan, duracağı yeri biliyordu. Golün kötüsü var mı? Elbette güzel goldü.

“Oyuncularımızın gol sevincinde askerlerimizi unutmaması normal”

Oyuncularımızın üstünde bir baskı yok. Oyuncularımızın gol sevincinde böyle yapması normal. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim her şeyimiz. Futbolcuların gol sevincinde askerlerimizi unutmaması gayet doğal. Milli Takımımıza herkes sahip çıksın. Şenol Güneş çok önemli bir takım kurdu. Yolumuz açık inşallah.

Senin için hazırladığımız haberler