Selim Usta,Rio 2016 Olimpiyat yayın sürecini açıkladı.

05.08.2016 - 17:07 | Son Güncellenme: 05.08.2016 - 17:21

Saran Holding Spor Grup Başkanı Selim Usta,Radyospor'a konuk olarak Olimpiyat yayın sürecini anlattı.

Bu süreç hiç kolay olmadı, 15 temmuz kalkışmasından sonra ülkemizde gündem tamamen değişti. Dolayısıyla dünya çapındaki en önemli organizasyonun yayınlanmasını da zora soktu tabiî ki TRT'nin bütçesel sorunları vardı ama her iki kurum olarak anlaşmaya vardık. Anlaşma konusunda spor bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın da destekleri için teşekkür ederiyoruz.

Spor dünyasında Saran’ın ciddi bir rolü var, olimpiyat hakları ihaleye çıktığı zaman hiçbir medya kuruluşu ilgilenmezken, biz ilgisiz kalmadık ve  hakları satın aldık. Çok yüksek fiyatlar’dan belirli noktalara getirildi ve en sonunda anlaşmaya vardık. Aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olarak ajansspor.com üzerinden Youtube altyapısıyla  6 kanalda canlı yayınlar gerçekleştireceğiz. 

TRT’nin son senelerde büyük yatırımları oldu TRT World gibi,bununla beraber bütçesel birtakım sıkıntıları getirdi.Onları da anlamak lazım,ülkenin gündemi tamamen değişti ve onları da etkiledi.

TRT gibi çok kanallı bir yapının yayınlaması doğru,biz başka yayın kuruluşlarıyla da görüştük fakat diğer kanallar reklam gelirlerine dayalı yaptıkları için bu bütçeyi toparlaması mümkün değildi.TRT ile yaptığımız anlaşma önceki yıllara göre çok altta Kazakistan gibi ülkelerde yayınlanan fiyatın çok altında bir rakama verdik,Biz Saran olarak ciddi bir fedakarlık yaptık.

Senin için hazırladığımız haberler