Semih Hazdenaroğlu'ndan canlı yayında flaş sözler: "Başkanlar birbirini yiyeceğine..."

23.09.2019 - 17:53 | Son Güncellenme: 23.09.2019 - 14:57

Semih Hazdenaroğlu'ndan canlı yayında flaş sözler: "Başkanlar birbirini yiyeceğine..."

Galatasaray Kulübü Eski İkinci Başkanı Semih Haznedaroğlu, sarı-kırmızılıların gündemine dair açıklamalar yaptı. Haznedaroğlu, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki gerginliğin tırmanmaması gerektiğine dikkati çekerek, ”Yöneticilerimiz birbirini yiyeceğine Türk futbolunun Avrupa’daki prestij kaybının önüne nasıl geçeceğini değerlendirmeli” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Haznedaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Semih Haznedaroğlu: "Galatasaray'a bu kadar gol kaçırmak yakışmadı"

Yeni Malatyaspor maçında Galatasaray’ı beğendim. Bazı oyuncular oynamamasına rağmen beğendi. Yeni Malatyaspor da iyi bir takım. Fakat; bir maçta bu kadar gol kaçırılır mı? Kaçırılmaması lazım. Ne oynarsan oyna sonunda başına bir kaza gelebilir. Galatasaray’ın bu kadar gol kaçırması yakışmadı. Bu problemi Fatih Terim’in halletmesi gerek. Rahat kazanabilecek maçı 1 puanla bitirdik. Atamayana atarlar felsefesi geçerli oldu.

"Sahadakiler Galatasaray forması giymiyor mu?"

Falcao’nun oynanamaması konusundaki eleştirilere katılmıyorum. Oynamayan oyuncular oynadı. Sahadaki oyuncular Galatasaray forması giymiyor mu? Giyiyor. Eğer Falcao yokken golleri atsaydık farklı yorum yapacaklardı. Falcao, tabi ki önemli katkı sağlayabilecek kalitede bir oyuncu. Öyle de olacaktır diye tahmin ediyorum.

Semih Haznedaroğlu: "Yöneticiler, Türk futbolunun saygınlığı için uğraşmalı"

Derbi maçlarda değişik sonuçlar ortaya çıkıyor. Ama normal şartlarda Galatasaray’ın derbiyi kazanması lazım. Galatasaray kazanmak durumunda. Başkanlar düzeyindeki atışmalara gelecek olursak… Türk futbolu Avrupa’da prestij kaybediyor. Bizim buradaki yöneticiler birbirlerini yiyorlar. Hakikaten buradaki liglerde mücadele ediyoruz ama artık Avrupa’da öyle takımlara başarısız olmaya başladık ki… Yöneticilerin asıl bunun üzerine durması lazım. Birbirilerini zayıflatacak yerde, lüzumsuz hücumlar yapacaklarına Türk futbolunun Avrupa’da saygıdeğer duruma gelmesi için uğraşmaları lazım.

Yöneticilere mesaj...

Fenerbahçe Başkanı çok mümtaz bir yerdedir. Büyük kulüplerin başındaki kişiler, çok önemli pozisyondadırlar. O açıdan açıklamalara dikkat etmek gerekiyor. Başkanların teknik direktörlerle uğraşmalarını da garipsiyorum, üzülüyorum. Aynı şeyi Mustafa Cengiz için de söylüyorum. Galatasaray Başkanı da bunu yaparsa emin olun görüşlerim aynı olur.

"Şampiyonlar Ligi için ümitsiz değilim"

Brugge maçında aldığımız beraberlik deplasmandaydı. Ortada bir maçtı ama Brugge daha fazla pozisyon buldu. 1 puan almak bence kötü bir sonuç değil. Hele Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu düşünürsek değerli. Ama bu gruptan çıkabilmek için iç sahada galibiyetler almak gerek. Real Madrid ve PSG maçlarında galip gelmek kolay bir olay değil. İmkansız mı? Değil. Tabi ki ümitliyim. İnşallah ümitlerim boşa çıkmaz.

Senin için hazırladığımız haberler