Semih Kaya ve Ayhan Akman'ın başı belada! "Tefecilik, kara para ve vergi kaçırma"

Orhan Gülek
30.11.2023 - 00:27 | Son Güncellenme: 30.11.2023 - 00:31

Futbol dünyasında Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu gibi isimlerin dolandırıldığı 'Fatih Terim Fonu' davasında Semih Kaya ve Ayhan Akman hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı. İşte detaylar.

Semih Kaya ve Ayhan Akman'ın başı belada! "Tefecilik, kara para ve vergi kaçırma"

AJANSSPOR - HABER

'Fatih Terim Fonu' altında 29 kişiyi dolandıran ve tutuklu yargılanan Seçil Erzan davasında, önemli gelişmeler gün yüzüne çıktı. Gazeteci İsmail Saymaz, Galatasaray'ın eski futbolcuları Semih Kaya, Ayhan Akman ve Semih Kaya'nın menajeri Fırat Özdemir gibi isimlerin bulunduğu 11 kişi hakkında 11 kişiye "Tefecilik ve kara para aklama" suçundan soruşturma açıldığı öne sürdü.

Semih Kaya ve Ayhan Akman'a soruşturma

Semih Kaya'nın, banka hesabı incelendi ve Ali Yörük'ün hesabına 350 bin dolar aktarıldığı görüldü. Ali Yörük, ifadesinde Semih Kaya'dan para almadığını iddia etse de bankadaki kamera kayıtları sonrası Ali Yörük'ün banka şubesine geldiği ve Semih Kaya'nın hesabına para yatırdığı ispatlandı. "Tefecilik, kara para ve vergi kaçırma" kapsamında Ali Yörük başta olmak üzere Semih Kaya ve Ayhan Akman'ın içinde bulunduğu kişilere soruşturma açıldı.

Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı

Habertürk'te yer alan habere göre Semih Kaya, 25 Mayıs 2023 tarihinde savcılığa verdiği ifadesinde hakkında 240 yıl hapis cezası istenen Seçil Erzan'ı özel bir bankanın müdürü olara tanıdığını ve 2011-2017 yılları arasında bir çok kez bankacılık işlemini yaptığını dile getirdi.

Yurt dışına gidip geldiğinde tekrar Erzan'la konuştuğunu dile getiren eski futbolcu, Nisan 2022'de kur korumalı mevduat fonuna para yatırdıktan sonra Seçil Erzan'ın kendisini aradığını söyleyen Semih Kaya, banka dahilinde bir fon olduğunu ve yüksek gelir getirisi olduğunu söylediğini anlattı. Ayrıca 32 yaşındaki eski futbolcu, 'Fatih Terim Fonu' için tam 6 kez para yatırdığını ifade etti. 

İlgini Çekebilir
Arda Turan ile Seçil Erzan arasındaki konuşma ortaya çıktı: "Bütün servetim gitti"
Habere Git

Ayhan Akman: "Erzan 2022 Haziran ayında beni aradı"

"Tefecilik, kara para ve vergi kaçırma" kapsamında soruşturma açılanlar arasında bulunan Ayhan Akman, gazeteci Fatih Altaylı'ya açıklamalarda bulundu. Altaylı'nın aktardığı habere göre Ayhan Akman, "Ben Seçil Erzan'ı yıllardır tanırım. Benim hayatım Florya'da geçtiği için başka bir banka ile çalışma gereği duymadım. Erzan, 2022 yılının Haziran ayında beni aradı. 'Özel müşterilerimiz için bir fon var, bu fona para yatırmak ister misin?' diye bana sordu. Yurt dışı bir fon olduğunu ve çok iyi bir getirisi olduğunu söyledi. Ben de kabul ettim ve bankanın fonu olduğunu düşündüm" ifadelerini kullandı.

Ayhan Akman: "Ben bu konularda geri zekalıyım"

Fatih Altaylı'ya konuşan Akman şu sözleri sarf etti:

"Benim para pul işleriyle alakam yoktur. Ben bu konularda geri zekalıyım. Bankanın bu fonla iligli bir evrak veya kaydı olması gerektiğini biliyordum. Ben 'Evrakları ne zaman imzlayacağız?' diye sorduğumda Seçil Erzan, 'Bu fonu acilen kapatmamız lazım. Siz parayı verin, evraklar arkasından gelecek' dedi. Ben parayı vermeme rağmen evraklar bir türlü gelmedi. Defalarca sormama rağmen gelmeyince ben bu konuyu genel müdürlüğe ileteceğimi söyledim. Anladığım kadarıyla benim bu konuyu üst yönetime söyleyeceğimden korktuğu için benim paramın tamamını geri ödedi. Ben bir kuruş faiz almadım. Koyduğum para neyse, o parayı bana geri verdi. Ben başka oyuncuların bu fonda olduğunu bilmiyordum. Bana Fatih Terim'den hiç söz edilmedi."

Seçil Erzan: "Semih Kaya için Arda Turan ve Emre Belözoğlu'ndan aldım"

Semih Kaya'dan 'Fatih Terim Fonu' kapsamında 300 bin dolar aldığını ifadesinde belirten Erzan, eski futbolcudan daha sonrasında 3 milyon 200 bin dolar aldığını ifade etti. 300 bin dolardan sonraki kısmın faizle ilgili olduğunu dile getiren Seçil Erzan, Semih Kaya'nın kendisine zorla para sattığını vurguladı. Erzan, Semih Kaya'nın kendisine "Bul bu parayı bana öde, ne yaparsan yap bu parayı sende bırakmayız, alırız" dediğini iddia etti. Semih Kaya'ya fazla para ödediğini söyleyen Erzan, o paraları Arda Turan ve Emre Belözoğlu'ndan aldığını itiraf etti.

Seçil Erzan: "Semih Kaya, beni tehdit ederek benden zorla para almıştır"

Erzan, Semih Kaya'dan aldığı 3 milyon 200 bin dolarlık parayı geri ödediğini ve 32 yaşındaki eski futbolcunun hiçbir alacağının kalmadığını iddia etti. Tutuklu yargılanan Seçil Erzan, en çok Fırat Özdemir tarafından tehdit edildiğini ama bir yandan da  Semih Kaya tarafındanda tehdit edildiğini ve Semih Kaya'nın kendisinden zorla para aldığını ifadesinde belirtti. Semih Kaya'nın kendisinden aldığı paralarla Bodrum'da villa aldığını ve lüks bir araç aldığını belirtti. 

Seçil Erzan: "Ayhan Akman verdiği paradan fazlasını aldı"

Ayhan Akman'ın kendisine verdiği paranın daha fazla meblağı aldığını söyleyen Seçil Erzan, "Ayhan Akman verdiği paradan daha fazlasını almıştır. Kendisine fon vaadinde bulunmadım. Faizle para satın aldım kendisinden ama çok daha fazla faizle verdiği parayı geri aldı. Kesinlikle Ayhan Akman'a hiçbir borcum yoktur. Aksine kendisinden yüklü miktarda alacağım vardır." dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler