Avrupa'da Barcelona ile Eşleşen Galatasaray'da Semih Kaya Konuştu

Akın Ungan
25.02.2022 - 16:39 | Son Güncellenme: 25.02.2022 - 16:52

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu kura çekimleri sonucunda Barcelona ile eşleşen Galatasaray'ın yeni transferi Semih Kaya, açıklama yaptı. İşte detaylar...

Avrupa'da Barcelona ile Eşleşen Galatasaray'da Semih Kaya Konuştu

Bu sezonun ara transfer döneminde Yeni Malatyaspor'dan eski takımı Galatasaray'a transfer olan tecrübeli oyuncu Semih Kaya, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde GS TV'ye açıklamalarda bulundu. Semih Kaya, Galatasaray'a dönüş sürecinden ve UEFA Avrupa Ligi kuralarında karşılarına çıkan Barcelona'dan bahsetti.

"Bunun bilincinde olarak ayrılmıştım"

Eski takımına geri dönen Semih Kaya, "Tekrar evimde, ailemin yanında olduğum için çok mutluyum. Başarılarla dolu maceralar yakalamak içn tekrar yuvama döndüm. Bir çocuk ailesinin yanından ayrıldığında kendisini kötü hisseder; ancak evine ve yuvasına bir gün döneceğini bilir. Bunun bilincinde olarak ayrılmıştım." dedi.

"Bu armanın sorumluluğunu bilmemiz gerekiyor"

Göztepe galibiyeti ile yükseliş yakalamak istediklerini dile getiren Semih, “Yükselişe geçeceğimizden hiç şüphem yok. Takım arkadaşlarımıza, hocalarımıza güveniyorum. Her zaman iyi mücadele etmek zorundayız. Bu armanın sorumluluğunu bilmemiz gerekiyor. Şu andaki arkadaşlarımız bunu çok iyi şekilde algılıyorlar ve hissediyorlar. İyi olacağını, tekrar güzel bir çıkış yakalayacağımızı biliyorum." şeklinde konuştu.

"Eksiklerimizi yüzümüze vuruyor"

Takımın teknik direktörü Domenec Torrent hakkında açıklama yapan oyuncu, “Hocamızın çalıştığı seviyeleri herkes biliyor. Bunu konuşmak bana düşmez. Kişisel olarak fikrim karakterli ve saygılı, kulübümüze ve camiamıza artı şeyler katmak isteyen bir hocaya sahibiz. Eksiğimiz olan şeyleri çekinmeden yüzümüze vuruyor. Genç ve bizim gibi tecrübeli oyuncular için onunla çalışmak bir şans.” ifadelerini kullandı.

"Rakibin kim olduğu önemli değil"

UEFA Avrupa Ligi'nde Barcelona ile eşleşilmesi üzerine konuşan Semih Kaya, “Galatasaray markası Avrupa’da bilinen bir markadır.  Avrupa’da oynayan oyuncularımız bu ismin hakkını ettikleri mücadeleyle, kazandıkları maçlarla çok net şekilde gösterdiler. Camia olarak gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Rakibin kim olduğu önemli değil." dedi.

"Galatasaray 2000’li yıllarda dünyaya tanıtıldı"

Galatasaray'ın geçmiş yıllardaki Avrupa başarılarına dikkat çeken Semih Kaya, "Avrupa’da başarı yakaladığımız zamanlarda hangi kulüplere karşı başarı elde ettiğimiz göz önündedir. Bunu Şampiyonlar Ligi’nde de başardık. Çeyrek finallere kadar çıktık. Elbette finale kadar gitmek isterdik. Galatasaray markasının hangi seviyeler olduğunu o zamanlarda da, 2000’li yıllarda dünyaya tanıtıldığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler