Galatasaray'ın Stoperi Semih Kaya, Futbolu Bıraktığını Açıkladı

Akın Ungan
12.08.2022 - 13:13 | Son Güncellenme: 12.08.2022 - 13:38

Galatasaray'ın başarılı stoperi Semih Kaya, futbolu bırakma kararı aldı. 31 yaşındaki savunmacı, verdiği kararı sosyal medya hesabından duyurdu.

Galatasaray'ın Stoperi Semih Kaya, Futbolu Bıraktığını Açıkladı

AJANSSPOR HABER

Galatasray altyapısından çıkarak, Sarı-Kırmızılı formayı 211 maçta terleten Semih Kaya, 31 yaşında futbolu bırakma kararı aldı. Tecrübeli stoper, verdiği kararı sosyal medya hesabından veda ederek duyurdu.

"Kariyerimi, başladığım yerde, Galatasaray'da noktalıyorum"

Semih Kaya, "Merhaba. Bugün hayatımın en büyük kararlarından birini sizlere açıklamak için karşınızdayım. 20 küsür senelik tutkuma, profesyonel futbolculuk kariyerime veda etme kararı aldım. Hayatın başka yönlerinde de kendimi denemek, yeni şeyler keşfedebilmek için futbolculuk kariyerimi, profesyonel olarak başladığım yerde, Galatasaray'da noktalıyorum." dedi.

"Yenikent'te doğdum, Galatasaray'da büyüdüm"

Tecrübeli savunmacı, "Yenikent'te doğdum, Galatasaray'da büyüdüm. Kupalar kazandım, Avrupa'da futbol oynadım, ödüller aldım. Yani kısacası hayatımdaki en önemli şeyleri futbolla başardım. 15 yaşındayken Florya'ya ilk adım atışımı ve daha 16 yaşındayken Ali Sami Yen tribünlerinde adımı duyduğum zamanı hatırlamak bana her zaman güç verecek. Uzun yıllar milli takım forması giymiş olmaktan gurur duyacağım." ifadelerini kullandı.

Semih Kaya, "Hayatımda hiçbir zaman isteyerek ve bilerek hiçbir rakibime zarar vermedim. Vücudumun her yerinde iz bırakacak kadar tüm gücümle mücadele ettiğim için çok huzurluyum." şeklinde konuştu.

"Hakkınızı helal edin, hoşça kalın"

31 yaşındaki futbolcu, son olarak şunları söyledi: "Bu yolculukta benim için büyük fedakarlıklar yapan aileme, desteğini her zaman arkamda hissettiğim ve beni her koşulda seven sevgili eşime, bir aile olarak gördüğüm menajerime, aynı forma için ter döktüğüm takım arkadaşlarıma, dostlarıma, hocalarıma, kulüp başkanlarına, kulüp yöneticilerine ve kulüp çalışanlarına ve tabii ki en önemlisi tüm futbolseverlere binlerce kez teşekkürler. Hakkınızı helal edin, hoşça kalın."

Galatasaray'dan Semih Kaya mesajı

Galatasaray, Semih Kaya'nın futbolu bırakma kararının ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda, "2006’da girdiği altyapımızdan A takıma yükselmeyi başaran ve yuvası Galatasaray ile birçok başarıya imza atan Semih Kaya’ya hizmetleri için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz." ifadeleri yer aldı.

Yapılan paylaşımda Semih'in Sarı-Kırmızılı forma ile kazandığı kupalara da yer verildi.

  • 5 Süper Lig
  • 4 Türkiye Kupası
  • 4 TFF Süper Kupa
Senin için hazırladığımız haberler