Galatasaraylı eski futbolcu Semih Kaya'dan özel açıklamalar

Feride Kara
26.12.2022 - 17:28 | Son Güncellenme: 26.12.2022 - 17:41

Galatasaray'ın altyapısından yetişerek sarı kırmızılı forma ile şampiyonluklar yaşayan sonrasında futbolu bırakan Semih Kaya kariyeriyle ilgili açıklamalar yaptı

Galatasaraylı eski futbolcu Semih Kaya'dan özel açıklamalar

NTV'de yayınlanan Kırılma Anı programına konuk olan Galatasaray'ın eski futbolcularından Semih Kaya kariyerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

O gece uyuyamadık

12 Mayıs 2012'de Fenerbahçe'nin stadında şampiyonluk yaşayan Semih Kaya duygularını şöyle anlattı. Kaya "Uyuyamadık. Bunun bir açıklamasını yapmıştım. Saat 04.00 Muslera koridorda yürüyor. Ben çıktım koridora ikimiziz herhalde dedik. Kapı açıldı Selçuk ağabey çıktı ardından Hakan Balta çıktı. Ujfalusi geldi "Artık yatın" dedi. O gün o maça çıktığımızda inanıyorsunuz, takımın kalitesini biliyorsunuz... 

Daha gergin bir maç oynamadım kariyerimde

Üç saatlik bir uykuyla çıkılmış bir maçtı o. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları için de böyleydi aynı şekilde. Alnımızın akıyla çıktık o maçtan. Karanlık bir ortam yaratılmıştı. 12 Mayıs 2012 tarihindeki o günü gözümüzü kapattığımızda çok aydınlık bir şekilde görüyoruz. Daha gergin bir maç oynamadım kariyerimde. Ezeli rakibinizin sahasına yarım puan önde gitmek çok gergindi."

İlgini Çekebilir
Eski hakemler Galatasaray- İstanbulspor maçını yorumladı!
Habere Git

Juventus ve Inter beni istedi

Kaya kendisiyle Juventus ve Inter'in ilgilendiğini anlatarak "2012 sezonunda Kadıköy'de şampiyon olduktan sonra Juventus ve Inter beni istedi. Pavel Nedved ile (dönemin Juventus Sportif Direktörü) görüşme yapılmıştı. Benim Juventus'ta "non-EU (Avrupa Birliği dışındaki ülkeler)" statüsünden ötürü oynamam mümkün değildi; kotaları doluydu. 

İnsanın içinde ukde kalıyor

Öncesinde yarım sezon başka bir İtalyan kulübünde oynamam gerekiyordu. Ben de o dönem nihayetinde Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi seviyesinde oynuyordum. O nedenle kabul etmemişti. Tabii belki de o kararı verip gitmiş olsaydım başka seviyelerde olabilirdi. İnsanın içinde ukde kalıyor tabii." dedi. 

Ağır sakatlık yaşadığı dönem tesiste ağladım

Ujfalusi ile arkadaşlığına değinen Semih Kaya "Saha içinde Tomas Ujfalusi'yi baba olarak görüyorum. Bana çok şey öğretti. Ben Ujfalusi ile doğdum resmen. Ağır sakatlık yaşadığı dönem tesiste ağladım." ifadelerini kullandı.

Galatasaray hayatın anlamı

Altyapısından yetişerek A Takım formasını giydiği Galatasaray için Semih Kaya "Galatasaray, benim için hayatın anlamıdır. İyi ki Galatasaraylı'yım." dedi.
 

31 yaşında futbolu bıraktı

Semih Kaya Galatasaray'da 5 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 4 Süper Kupa şampiyonluğu yaşarken 31 yaşında futbol kariyerine noktayı koydu. Kaya Galatasaray dışında Sparta Prag ve Yeni Malatyaspor formaları giydi. 

Senin için hazırladığımız haberler