Semih Özsoy'dan ambulans krizi açıklaması: "Arsızlığı sermaye edindiği için..."

18.06.2019 - 16:01 | Son Güncellenme: 18.06.2019 - 19:01

Semih Özsoy'dan ambulans krizi açıklaması: "Arsızlığı sermaye edindiği için..."

Semih Özsoy'dan ambulans krizi açıklaması! Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Semih Özsoy dün oynanan Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko Basketbol Süper Ligi final karşılaşmasında yaşanan 'ambulans' krizi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Özsoy'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Kulüpler Birliği toplantısının uzamasından dolayı Ali Koç gelemedi. O'nun da söyleyeceği çok şeyler vardı. Belki seriden sonra bu açıklamalara ilaveten birkaç şey söyler. Seride epeyce yok kat ettik. Basketbolun güzelliklerini konuşmak isterdik. Biz basketbolculara bırakalım dedik ama bazı şeyleri dillendirmek kaçınılmaz oldu.

Dün akşam insanlık namına üzülecek şeyler oldu. Neler yaşandığını herkes biliyor. Bilgi kirliği olabilir ama dün akşam travma riskiyle karşı karşıya olan oyuncumuz ambulansla hastaneye götürülmedi. TBF de açıklama yapıldı gerekli soruşturma başladı diye. Biz buralara nasıl geldik? 

Buraya gelirken bunlara çanak tutan kimlerdi? Bu sürecin başında Anadolu Efes'in antrenörü geçmişten kalan arsızlığı sermaye edinen bir uslubuyla bunu her yerde kullanamamanın bir avantaj olduğunu düşünüyor. Basın da bunu dillendirmiyor ve gereken ceza gelmiyor.

Daha olaylar olmadan Ali Koç'a azmettirici dedi. Bunun hukukta da yeri var ama Federasyon buna bir şey yapmadı. Ataşehir'e gitmeyeceğim demesi kendisine kar kaldı. Bu zatın Kızılyıldız ve Karşıyaka gibi birçok kulüple sorunu var. Bu provokasyonları yapan kişi azmettirmekle suçluyor. Birisi bu arkadaşa bir şey yapsa Ali Koç zor durumda kalır mı kalmaz mı? Bunun bile soruşturması yapılması gerekiyordu. Bu yıllardan böyle devam ediyordu. Buna kendi kulübünün de sessiz kalması bir planın bütünü olarak değerlendiriyoruz. Bu ambulans vakası da keyfe kederin sonucudur. Bu durum bizi ürkütmüş ve üzmüştür.

Son maçtaki hakem hatalarını gündeme bile getirmiyoruz çünkü ceza alıyoruz. Ancak biz şampiyon olacağız. Bizim bu konuşmaları yapmamızın sebebi maç sonuçları değil. Artık buna birilerinin son vermesi lazım. Dünyanın her yerinde basketbol izledim, ilk kez otomatik silahlı polis gördüm. Emniyet Genel Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Onların aklı selim olması olayları belki de önledi. Anadolu Efes'in antrenörü, başka takımın antrenörüyken de benzer şeyleri yaptı. Obradovic'in yüzüne tükürüldüğünde bunları provoke etmeden gitti.

Seyircimize yapılanları, Ergin Ataman'ın yönlendirilmesiyle yapıldığını da dün ispat ettiler. Taraftarımıza yapılanlar da kabul edilebilir değil. Galatasaray ile yapılan seride aynı hakem, bana gelen küfürler nedeniyle anons yaptırmadı. Dün daha top havadayken anonsları arka arkaya yaptı. Bunları birinin izahat etmesi lazım.

Federasyon, daha provokatif bir tavır sergilemektedir. Gözlemci raporu adı altında istediğini yazanlar büyük cezalar kesiyor. Rakibimize oldu mu bilmiyorum ama bizim seyircimizi provoke eden durumlar vardı. İftiraya dayalı tutanak tutmuşlar. Ergin Ataman'ın Türk basketbolunu eline oyuncak yapması ve TBF'nin buna çanak tutması kabul edilebilir bir şey değil.

Şu anda taraftar ne diyeyim ne demeyeyim diye 3 sefer düşündükten sonra konuşuyor yoksa ceza alıyor. İspanya'da Ergin Ataman'ın taraftarımıza yaptığı küfrün bir örneğini daha önce görmedik. Seyircinin küfrünü kabul edemeyiz ama neden Ergin Ataman'a yapılıyor? Arsızlığı sermaye edindiği için Ali Koç'a bile özür dilemelisiniz diyecek cürreti kendisinde buluyor.

Taraftar küfür etmesin, ancak sessiz de durmasın. Sessiz kalınca içinden küfür ediyorlar deyip ceza alabiliriz. Fenerbahçe çok yaşa desinler. Biz de yaşananların ucunun nereye gideceğini bilemiyoruz.
Anadolu Efesli sporcuların eşlerinin dans adı altındaki hareketleri kabul edilemez. Bu iklimi sağlayan Ergin Ataman'ın kendisidir. Artık hırsın kin ve nefrete döndüğünü görüyoruz. Bu Türk sporu için tehlikedir. Ergin Ataman yaptığını oturup düşünmelidir. TBF yetkilileri de bunu düşünmelidir. Sporcularımız, böyle ucuz şeylere pabuç bırakmayacak ve çıkıp şampiyon olacaklar. Fitneyi fesatı sokup sonra kulaklık takıp sahaya çıkmak hoş bir durum değildir. Buna alet olanlar bunları yapmasın. Bir şampiyonluğa değmez.

Ergin Ataman'ın sorunu kendisiyle. Yetmediği yerde böyle şeyler yapıyor. Kaale almak istemedik, ancak hocalığı yetmediği için bunları yapıyor. İyi hoca örneği Obradovic'tir. Yapana bir şey yok, diyene bir şey oluyor. Konuşunca ceza alıyoruz. Konuşmuyor değiliz ancak bıçak kemiğe dayanana kadar. Bu insanlara pabuç bırakmamalıyız. Anadolu Efesli sporcuların eşlerine işlem yapılacak denmişti. Daha sonra ifadeleri alınacak denmişti. Basketbol Federasyonu, Ergin Ataman'ı görev vermeye layık görmedi. Bu yaptıklarına sessiz kalmaları kendileriyle çelişiyor. Bir camia ile sorunlu değildir. Ergin Ataman'ın sıkıntılı olduğu onlarca takım sayabilirim. Bu tip insanların basketboldan çekilmesiyle basketbol güzelleşebilir.

İyi niyetimizden gecikebiliriz ancak Fenerbahçe'nin hakkını kimseye yedirmeyiz. Sakatlıklar belimizi büktü. Bir sezonda iki tane sporcumuzun yakınını kaybetmesi de sıkıntı yaşattı. Bu yaşananlar da moralleri bozdu ama bunlar mazeret değildir. Biz yine de şampiyon olacağız. Sezon bittiğinde gözlemcilerin raporlarını kimlerin denetlendiği tekrar gözden geçirilmeli. Kendim ile ilgili olan kısma inanamadım. Cezanın veriliyor olması TBF'nin haklı olduğu anlamına gelmez. Aynen Ergin Ataman'a ceza gelmemesi gibi...

Beyin travması geçiriyor şüphesiyle hastaneye götürülmek istenen sporcunun ciddiyetini siz düşünün. Ambulans acil durumlar içindir, vermeyen kişinin adı da bizde var. Sonradan da gelip bizden özür diledi. Anadolu Efes'in baştan beri yaptıkları kabul edilemez ama buraya gelinmesindeki sebep Ergin Ataman'dır. Biz hiçbir rakibimizle bunları yaşamadık. Can için de olmaz diye düşünüyorduk ama oldu.

Kaptan Melih de yanlış anlaşıldı. Küfür edilmesini anlayışla karşılamıyoruz. Bir antrenör olarak sen çocuğunu yanına almış gelmiş bir seyirciye küfür ediyorsan o kişiyi durduramazsınız. Üzücü, korkutucu ama geç olmadan durdurulmalı. Umarım yarınki maçta bir şey olmaz. Geriye düştüğünde taraftarı provoke etmek isteyebilir. Fenerbahçe yaşa diyerek tezahürat yapsınlar.

Senin için hazırladığımız haberler