Sen bir tanesin

13.08.2018 - 17:21 | Son Güncellenme: 13.08.2018 - 14:21

‘’Sen’’ bir tanesin…

Seni Yıldızlara benzetiyorum onlar kadar etkileyici, çekici ve güzelsin ama aranızda tek fark var “Onlar” milyonlarca “Sen” birtanesin…          

Usta Can YÜCEL’in ölümünün üzerinden 19 yıl geçmiş. Allah rahmet eylesin. Can Yücel yazdığı şiirde ‘’sen bir tanesin’ ‘mısraları ile bitirmiş şiirini.

Evet yıllarca Fenerbahçe’ye nice yıldızlar geldi geçti, hepsi iyi futbolculardı, hepsi bu formayı terlettiler, ancak Lefter KÜÇÜKANDONYADİS bir taneydi.

Bu sene Süper Lige adını veren Lefter  KÜÇÜKANDONYADİS futbol sezonu başladı. Fenerlilerin bir tanesi olan usta oyuncuya gereken saygı ve değer stadyumda fazlası ile vardı.

Üç-dört yıldır 10-12 bin taraftar ile oynayan Fener bu sene sezon başı ilk maçta full çekti.

Ali Koç ve yönetimini tebrik ederim.

Değişim; üstten başlayınca sahada top koşturan futbolculara da yansıyor.

Ne bir taşkın hareket, ne fazla abartılı itiraz ve her şeyden önemlisi saygı vardı.

Lefter KÜÇÜKANDONYADİS’e, ailesine, sahaya gelen kırk bin taraftara ve en önemlisi TV’lerden izleyen futbol severlere. Değer verilme yansıdı. Bu değişim inşallah Türk futboluna da yansır. Fenerbahçe bu anlamda lokomotif olur. Rol modeli olur. Rol modeli demek; davranışları “örnek” olan kişi, kurum ve kişilerdir, anlamına geliyor.

Yeni seçilen yönetim görev dağılımlarını iyi yapmış gibi görünüyor. Şimdilik iyi yoldalar zaman içeresinde bekleyip göreceğiz. Kurumlar mutlaka başarıyı yakalayacaklardır. Önce Kurumsal kimlik oluşturulması demek sistemi iyi oturması anlamına da geliyor.

20 yıldır Fenerbahçe başkanlığı yapan Aziz YILDIRIM devrildi, yerine Ali KOÇ ve yeni yönetim geldi. Yeni yönetim her şeyi ince eleyip sık dokuyor.

Yeni yönetim önce Fenerbahçe’nin toplumda ki olumsuz algısını ortadan kaldırmak ile işe başladı. Algı yönetimini çok iyi organize ediyorlar. Bunun için profesyonel bir ekip ile çalıştıklarını biliyorum.

Önce kaybedilmiş olan herkes tarafından olumsuz baktığı kulübü daha sosyal olaylara duyarlı, verilen demeçlerin tam isabet olduğunu görüyoruz.

Toplumun hoşuna giden, kulağa hoş gelen söylemler ile işe başladılar.

Bununda meyvesini dün akşam Stadyumu dolduran kırk bin taraftar maça gelerek aldılar.

Ancak;

Bu oyun Salı akşamı oynanacak “Benfica maçı” için yeterli değil.

Eğer Bursa maçında görüldüğü gibi kontra fırsatı verilirse Benfica turu rahat geçer. Her alanda pres yapan, toplu defans, toplu hücum ile çözebilirsin. Yoksa Şampiyonlar  Ligi hayal olur.

Her futbolcunun iki kat daha koşması gerekiyor, Benden söylemesi.

Genç Barış ALICI

Fenerbahçe adına dün gecenin en büyük artısı Altınordu’dan alınan genç Barış ALICI.

Sanki kırk yıllık Fenerbahçe’li gibi hiç sırıtmadan üzerine giydiği çubuklu sarı lacivert formayı en iyi şekilde temsil etti. Böyle giderse A Milli takımın değişmez futbolcusu olur.

Umarız böyle devam eder. Allah şaşırtmasın. Gereken değeri seyirciler alkışlayarak verdiler. Ali KOÇ’un ayakta alkışlaması da geceye damga vuran kareydi.

Topal – Souza ikilisi

 İki yıldır ön Libero da vazgeçilmez, ikili Mehmet Topal  ve Josef de Souza  yine Fenerbahçe’nin değişmez ikilisi olacak gibi görünüyor.

“VAR”

“VAR” çıktı tartışmalar bitti. Maçtan sonra yöneticilerin-Teknik Direktörlerin hakeme sallamaları sona erdi.

Televizyon futbol eleştirmenlerinin de işi zor şimdi. Şimdi neyi tartışacaklar.

Malzeme hakem olunca sallayan çok oluyordu… Şimdi yöneticilerde bakalım neyi bahane edecekler. Var sistemini sonuna kadar destekliyorum.

Yeni transfer  Andre Ayew

İlk defa Fenerbahçe forması ile maça çıktı. İlk dakikalar topla fazla oynadı. Seyirciye kendisini kanıtlamak ister gibiydi. Ancak Teknik Direktör ne zaman ki Soldado yu çıkıp onun yerine  Ayew santrafora geçti, ileride top tutan sağa-sola deplase olan; top dağıtırken; çok başarılı göründü. İyi işler yapacağı çok belli.

Sezonun ilk maçı olmasına rağmen Fenerbahçe üç puanla sahadan ayrılmasını bildi.

Zaman içerisinde haftanın 6-7 haftalarına kadar sistem oturduğunda şampiyonluğun en büyük favorisi Fenerbahçe olur.

Bu senenin en büyük transferi bence, Fenerbahçe taraftarı. Dün akşam stadyumda tam bir karnaval havası vardı. Seyirci takımını özlemiş hiç bir mazeret uydurmadan takımını desteklemeye gelmiş üzerine düşen görevi tam yaptı. Birde stadyumda tam bir centilmenlik havası vardı.

Şimdi işler iyi gidiyor eğer kötü sonuç olduğunda bakalım seyircinin kredisi ne kadar olacak.

Yaşayacak ve göreceğiz.

Dün gece gösterdi ki; Futbol tam bir temaşa oyunu, tribünlerin dolu olması da hem heyecanı, hem de futbolu güzelleştiriyor. Tüm takım taraftarları keşke stadyumları doldursa da biz futbol izleyicilerine güzellikleri izlesek.

Adil YILDIZ / Konuk Yazar

11/8/2018

İSTANBUL

Senin için hazırladığımız haberler