İranlı futbolcu Voria Ghafouri tutuklandı! Gerekçe rejim karşıtı konuşmak

Cüneyt Muharremoğlu
25.11.2022 - 10:23 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 15:35

İran'da muhalif tavırlarıyla tanınan 35 yaşındaki Voria Ghafouri, rejim karşıtı konuşmaları ve milli takımı baltalamaya çalıştığı gerekçesiyle tutuklandı.

İranlı futbolcu Voria Ghafouri tutuklandı! Gerekçe rejim karşıtı konuşmak

AJANSSPOR HABER

İran'da ülkenin en önemli futbolcularından biri olan Voria Ghafouri, "İslam Cumhuriyeti'ne karşı propaganda yaydığı" ve "Dünya Kupası'ndaki milli takımını baltalamaya çalıştığı" suçlamalarıyla tutuklandı.

Antrenman çıkışında gözaltına aldılar

Foolad takımında forma giyen Ghafouri, antrenman sonrası İran güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.  

Cezaevine gönderildi

Futbolcu, "Milli takıma hakaret, milli takımı yok etmeye çalışma, rejime karşı hareket etme suçlamalarıyla çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi. 

İlgini Çekebilir
İran Milli Takımı'ndan maç öncesi Mahsa Amini protestosu
Habere Git

Daha önce gözaltına alınmıştı

Voria Ghafouri, daha önce İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’i eleştirdiği için gözaltına alınmıştı. O dönem bazı İranlı bakanları futbolcuyu  bir ayrılıkçı olmakla suçlamıştı. 

İstiklal'de yıldızı parladı

Ghafouri'nin yıldızı Tahran kulübü İstiklal'de parlamıştı.  2016'dan bu sezonun başına kadar İstaklal'de oynayan futbolcu kaptanlığa kadar yükselmişti. Sağ bekte forma giyen Ghafouri, yaz transfer döneminde Foolad takımına gitti.

Dünya Kupası kadrosundan yer almadı

35 yaşındaki Ghafouri, İran'ın 2018 Dünya Kupası kadrosunda yer almıştı. Birçok kişi futbolcunun 2022 Katar Dünya Kupası kadrosunda da yer almasını bekliyordu ama bu gerçekleşmedi.

İlgini Çekebilir
İngiltere, İran'ı parçaladı!
Habere Git

Milli Takım oyuncularından protestolara destek

Ülkedeki protestolara destek olan Dünya Kupası'ndaki İranlı futbolcular, milli marşı söylemeyerek eylemlere destek vermişti. İran, Dünya kupası'ndaki ilk maçta İngiletere'ye 6-2 yenilmişti.

Futbolculara gözdağı mı?

İran'da Ghafouri'nin tutuklanması, milli futbolculara verilen bir gözdağı olarak yorumlandı. Bufün 13.00'te yapılacak İran-Galler maçında futbolcuların alacağı tavır merak ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler