Son dakika: Senegal Milli Takımı'nda iki futbolcu koronavirüse yakalandı

Orhan Gülek
09.01.2022 - 20:52 | Son Güncellenme: 09.01.2022 - 20:57

Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek Senegal Milli Futbol Takımı'nda Edouard Mendy ve Kalidou Koulibaly, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı.

Son dakika: Senegal Milli Takımı'nda iki futbolcu koronavirüse yakalandı

AJANSSPOR - HABER

Kamerun'un başkenti Yaounde'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir yıl ertelemeli düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nın (CAN 2022)'de korkulan olmaya devam ediyor.

Basın toplantısı düzenleyen Senegal'in teknik direktörü Aliou Cisse, test sonucu pozitif çıkan Chelseali kaleci Mendy ile Napolili defans oyuncusu Koulibaly'nin karantinaya alındığını söyledi.

Kadroda 11 sağlıklı oyuncu bulunmalı

Afrika Uluslar Kupası'nda B Grubu'nda yer alan Senegal, yarın Zimbabve ile oynayacağı maçta, bu iki oyuncusundan yoksun sahaya çıkacak. Turnuva organizatörlerinden yapılan açıklamaya göre, takımların kadrosunda 11 sağlıklı oyuncu bulunması halinde maça çıkma zorunluluğu bulunuyor. Bu kurala uymayan takımlar, maça çıkmaması durumunda hükmen yenik sayılacak.

Afrika Uluslar Kupası öncesi gösteri düzenlendi

Öte yandan turnuva öncesi Kamerunlu sanatçıların sahne gösterisinin ardından, kültürel danslar sergilendi. Askeri bando takımı ve askeri birliklerin geçit töreni yapmasıyla tören son buldu. Afrika Uluslar Kupası'nın ilk maçı ev sahibi Kamerun ile Burkina Faso arasında yerel saatle 17.00'de yapılacak.

Senin için hazırladığımız haberler