Şenes Erzik, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda perde arkasındaki yaşananları anlattı!

07.02.2018 - 14:09 | Son Güncellenme: 07.02.2018 - 14:09

Şenes Erzik, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda perde arkasındaki yaşananları anlattı!

BeIN SPORTS'un VİP programına konuk olan Şenes Erzik, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda yaşanan olayları anlattı. Ayrıca 2024 Avrupa Şampiyonası yolundaki Türkiye hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

Rakibimiz Almanya ve önümüzde 2024 var. Kararda Uefa neleri ölçü alıyor?

 

Şimdi bir kere konumuna bakmak lazım. Kimler talip Almanya talip Türkiye talip. Bunun daha iyisi olabilir miydi? Evet 3. ülke olsaydı iyi olurdu. Stadyumlar yapıldı. Bazılarında çimlerde bozukluklar var onlar yapılır. Ama esas kalıp değerlerdir. Bütün dosyalar hazırlandı.
Seyirci çok önemli. Seyirci üzerinden bir takım garantiler vereceğiz. Seyirci maç bileti alacak. Dolayısıyla o seyircilerin gelip gelip gelmemesi, uefanın bütçesini direkt olarak etkileyecek.

Tünelin ucunu nasıl görüyorsunuz ?

 

-Sonuç olarak Türkiye'nin deneyimi. Ama olaylar Türkiye'nin bu deneyimlerini boşa çıkarmayacak.

Platini o zamanlar Uefa başkanıydı. Seçimde bir rolü var mıydı ?

 

Evet. Bu işlerde spor siyaseti asgaride mutlaka işin içine girer.  Genellikle devletler de bu işlere müdayil olurlar. Bu lafımı sevmeyecek Fifa ve Uefa'daki arkadaşlar. Ama gerçekleri konuşmak lazım. O gün Cumhurbaşkanımız yanımda, Sarkozy'de arkada fransızlarla beraber oturuyordu. Zaten devletler istemezse, siyaset mekanizması işlemezse bunu yapamazsınız. Çünkü büyük bir yatırım meselesi.2012'nin parçalı seçimi oldu. Parçalı derken, seçim yapacağımız zaman Platini yönetim kurulundaydı. Ama sonradan başkan oldu. Düsseldorf'taki seçimleri kazandı. Dolayısıyla daha önceden bir takım oylamalar yapılırken, o da oy verenlerden biri olarak aynı İsviçre-Avusturya olayında o da önemli bir kişiydi. Oylamada perde önünde, perde arkasında. Vakti zamanı geldiğine inandığım için ben ayrıldım. Ben doğrusunu yaptım.

"2016 Avrupa Şampiyonası'nda 'Platini' etkisi oldu."


"2012 derken herşey çabuk ilerliyor. Bir baktık 2016'ya karar vermemiz lazım. Konuşmalar oldu. Politik ve siyasal çalışmalarımız oldu. Devlet bizi yalnız bırakmadı. Fakat öyle bir yoldu ki Fransa ve Platini Uefa başkanı. Yani bunun bir etkisi olmaz demek için hiç bu işleri bilmemek lazım. Tabiki etkisi var. Fakat kendisi de o gün, "Bu kadarını beklemiyordum." diye bizzat kürsüde aldı. Zarfı açar gibi yaptı, bende şaşırdım. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanında, "Bu kadar zor olacağını tahmin etmiyordum" dedi. Bu kararı beğenmeyenler oldu. Beni suçlayanlar oldu ama şimdi ortalarda gözükmüyorlar."

Senin için hazırladığımız haberler