Şenol Güneş: ''4 yıl beklemek ve verilen emek sonrası geri dönmek bizi üzdü''

19.06.2021 - 17:11 | Son Güncellenme: 19.06.2021 - 17:21

Spor haberleri... A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020'ye dair açıklamalar yaptı. Şenol Güneş, İtalya, Galler ve İsviçre maçına dair konuştu.

Şenol Güneş: ''4 yıl beklemek ve verilen emek sonrası geri dönmek bizi üzdü''

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 A Grubu'nda oynayacağımız İsviçre maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Güneş, ''4 yıl bekleyip çok büyük emek vererek geldiğimiz bu turnuvadan geri dönmek bizim için üzüntü verici oldu'' dedi. 

''Gelecek 10 yılın oyuncuları bu oyuncular''

İtalya maçından çok Galler maçındaki mağlubiyeti beklemediklerini söyleyen Şenol Güneş, ''İlk maçta her türlü oyunu ve sonucu bekleyebilirdik ama Galler maçı ağır geldi. 2 maç sonunda olduğumuz durum hiç hayal ettiğimiz bir şey değildi. Üzgünüz.  4 yıl bekleyip çok büyük emek vererek geldiğimiz bu turnuvadan geri dönmek bizim için üzüntü verici oldu. Biz ülkemizi iyi tanıtmak ve başarı elde etmek istiyorduk. Biz bu oyuncularla devam edeceğiz. Gelecek 10 yılın oyuncuları bu oyuncular'' diye konuştu.

'İtalya maçında özgüven kaybına uğradık'

Grubun ilk karşılaşmasında İtalya'ya karşı alınan 3-0'lık mağlubiyetin gidişatı etkilediğini söyleyen Güneş, ''İlk maçın olumsuzluğu bizi etkiledi. Hem oyun hem sonuç olarak özgüven kaybına uğradık. Aynı zamanda oyun aklımızı ve coşkumuzu da olumsuz etkiledi. Galler maçının ilk bölümünde de bu devam etti."

''İsviçre maçı son şansımız olacak''

Son olarak yarın oynayacağımız İsviçre maçına değinen tecrübeli teknik direktör, "Biz buraya favori takım olarak gelmedik. Favoriler gibi olmak için geldik. Büyüyen bir takımız. Oyuncularımız hatalarından ders alarak daha iyi olacaktır. Üzgünüz ancak asla başımızı öne eğmemiz gerekiyor. İsviçre ve Türkiye'nin ikincilik için oynaması gerekiyordu. İsviçre'nin yine ikinci olma şansı var. Bizim şansımız üçüncülük. Son şansımız olacak. İki takımın da kazanmaya ihtiyacı var." diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler