Şenol Güneş: "Almanya’yı örnek alan ülkelerden biriyiz"

06.10.2020 - 20:06 | Son Güncellenme: 06.10.2020 - 20:29

A Milli Takım son dakika haberleri... A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Almanya maçı öncesi neler söyledi? İşte detaylar...

Şenol Güneş: "Almanya’yı örnek alan ülkelerden biriyiz"

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, yarın deplasmanda Almanya Milli Takımı ile karşılaşacakları maç öncesi açıklamalarda bulundu.

"Biz de Almanya’yı örnek alan ülkelerden biriyiz"

Almanya'yı örnek alan ülkelerden biri olduklarını belirten Güneş, "Pandeminin gölgesinde futbol oynamaya, online görüşmeler yapmaya çalışıyoruz. Zor bir durum ama yine de sahada olmak mutluluk verici. Ligler ertelendi, antrenmanlar, maçlar ertelendi ama Eylül ayını göre daha iyi durumdayız. Hedefimiz Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olmak ama bir yandan da Uluslar Ligi’nden çıkmak istiyoruz. Almanya ile ciddi bir hazırlık maçı yapacağız. Bu sevindirici bir olay.

Takım ve bireysel olarak ciddi bir rakibe karşı oyuncularımızı test etme şansımız olacaktır. Tabii kadroda değişiklikler olabilir. Almanya’nın organizasyon ve disiplin olarak dünya futboluna katkılarını biliyoruz. Biz de Almanya’yı örnek alan ülkelerden biriyiz. Almanya, uzun yıllarda 10 teknik direktör ile çalışmış. Bizde 15 ya da 20 oldu belki. Almanya’da teknik direktör yardımcıları daha sonra hoca oluyor, bir okul gibi. Ve hepsi Alman, kendileri üretebiliyor" dedi. 

 

"Fair-Play ruhunda bir maç bekliyorum"

Fair-Pla içinde bir maç beklediğini ifade eden Güneş, "Almanya’nın pek çok şehrinde pek çok insanımız var. Burada çocuklarımız doğdu ve büyüdüler. Bazıları futbolcularımız. Yarın ilk defa Almanya’ya karşı oynayacaklardır. Bu da kaderin cilvesi. Fair-Play ruhunda bir maç bekliyorum.

"Rusya maçını düşünerek kadro yapacağım"

Mesela Başakşehir’deki arkadaşlarımız sezonu geç bitirdi. Şampiyonluğun getirdiği keyif ve mutluluk içinde yeni bir hazırlık dönemi geçiremediler belki. Yine bazı oyuncularımız daha hazır gibi. Fransa Ligi’nde oynayanlar öyle görünüyor. Hakan da o durumda. Hiç maç yapmadan gelen de oldu. Transfer olduğu için yer değiştirenler de oldu, yeni yeni oynamaya başlıyorlar. Rusya maçını düşünerek kadro yapacağım" şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler