Şenol Güneş: "Altay'a şans vermeyi düşünüyorum"

10.11.2020 - 13:41 | Son Güncellenme: 10.11.2020 - 13:54

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Nazım Sangare basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Şenol Güneş, A Milli Takım aday kadrosuna çağrılan Altay Bayındır hakkında ne dedi? Gökhan Akkan ve Abdükadir Ömür'ün sakatlıkları ne durumda? İşte detaylar...

Şenol Güneş: "Altay'a şans vermeyi düşünüyorum"

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Hırvatistan maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Güneş ile birlikte Nazım Sangare de basın toplantısında yer aldı. 

Güneş ve Sangare'nin sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Zamana ihtiyacım var"

İlk olarak söze başlayan Sangare, "10 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. 1.5 aydan beri Fenerbahçe'deyim. Zamana ihtiyacım var. Sabretmem gerekiyor. Hocamın ilerleyen zamanda bana da şans vereceğini düşünüyorum. Formayı aldığımda vermeyeceğim. Türkiye'de futbol biraz daha sert, daha güçlü. Almanya'da ise disiplin üzerine kurulu, daha hızlı futbol oynanıyor. Türk futbolu da yavaş yavaş gelişiyor" dedi. 

"Çağlar'ın oynaması zor, Burak'ın ve Kenan'ın hafif sakatlıkları var"

Çağlar'ın oynamasının zor olduğunu, Burak ve Kenan'ın ise hafif sakatlıkları olduğunu belirten Güneş, "Çağrılan oyuncular içerisinde sakatlığı bulunan isimler var, ona göre değerlendireceğiz. Çağlar'ın oynaması zor, Burak'ın ve Kenan'ın hafif sakatlıkları var. Cenk oynamaya başladı, onu değerlendirebiliriz. Hırvatistan güçlü bir takım ama bu biraz hazırlık maçı olacak. Uluslar Ligi'nden çıkabilmemiz için Macaristan ve Rusya maçlarını kazanmamız gerekiyor. Gökhan Gönül de bizim için çok önemli bir futbolcu. Gökhan da Türkiye'nin bir evladı. Gökhan Gönül'e de kapımız açık. Her oyuncuya kapımız açık" şeklinde konuştu.

"Altay'a şans vermeyi düşünüyorum"

Ajansspor editörü Salim Manav'ın "Altay'a, Hırvatistan maçında şans verecek misiniz?" sorusu üzerine Güneş, "Her maç önemli. Her maçı kazanmak durumundayız. Hazırlık maçında bütün oyuncuları görmek için fırsat. Altay izlediğimiz bir oyuncu. Ümit Milli Takım'da şans veriyorduk ama Gökhan'ın sakatlığı olunca çağırdık. Mert'i düşünmüyorum bu maçta. Uğurcan ile başlayıp sonradan Altay'a şans vermeyi düşünüyorum" yanıtını verdi. 

"Bütün oyuncularımızı takip ediyoruz"

Bütün oyuncuları talkip ettiklerini söyleyen Güneş "Avrupa Şampiyonası öncesi hem kendimizi görmek, hem kazanmak istiyoruz. Hazırlık maçlarında rakiplerimizi ona göre seçiyoruz. Hırvatistan, Almanya, yakın zamanda Belçika ile görüşebiliriz, istekleri var. Bütün oyuncularımızı takip ediyoruz. Bir futbol ekolü oluşturmaya çalışıyoruz.

 

"Vedat Muriç ve Sörloth beğendiğim isimlerdi"

Oyuncularımızın özel hayatını ve kulüplerindeki performansını takip ediyoruz. Yurt dışındaki oyuncularımızı başarılı buluyorum fakat fazla abartılmasını da doğru bulmuyorum. Rakibimiz Hırvatistan'ın kadrosundaki birçok futbolcu Avrupa Ligleri'nde oynuyor. Vedat Muriç ve Sörloth beğendiğim isimlerdi fakat Avrupa'da gittikleri takımlarda bırakın gol atmayı, süre alamıyorlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler