Şenol Güneş, Arnavutluk ve Moldova maçlarında sahaya çıkacak mı? İşte yanıtı...

28.02.2019 - 17:57 | Son Güncellenme: 28.02.2019 - 15:06

Şenol Güneş, Arnavutluk ve Moldova maçlarında sahaya çıkacak mı? İşte yanıtı...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, görevinden ayrıldığını resmi olarak açıkladı. Bu açıklama öncesinde ise Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlük görevine sezon sonundan itibaren geçerli olmak üzere 4 yıllığına Şenol Güneş’in getirildiği açıklanmıştı. Peki, Şenol Güneş, Mart ayındaki Arnavutluk ve Moldova maçlarında milli takımın başında olacak mı?

Şenol Güneş, Arnavutluk ve Moldova maçlarında milli takımda olacak mı?

Mircea Lucescu’dan sonra Şenol Güneş dönemi başlıyor. TFF, şu anda Beşiktaş teknik direktörü olarak görev yapan Şenol Güneş ile sezon sonundan itibaren geçerli olan bir anlaşma yaptı. Futbolseverler, Şenol Güneş’in milli takımın 22 Mart’ta Arnavutluk, 25 Mart’ta ise Moldova ile oynanacak maçlarda takımın başında olup olmayacağını sorgulamaya başladı.

TFF ile Beşiktaş arasında Şenol Güneş yazışması

Şenol Güneş, sezon  sonuna kadar Beşiktaş’taki görevine devam edecek. Ancak; TFF ile Beşiktaş arasında Şenol Güneş’in mart ayındaki Arnavutluk ve Moldova maçlarında sahaya çıkması için bir görüşme yapıldığı ortaya çıktı.

Nihat Özdemir'den Şenol Güneş açıklaması

TFF, Beşiktaş’a Şenol Güneş’in söz konusu 2 maçta görev yapması adına bir yazı gönderdi. TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir de, ”Şenol Güneş’in Arnavutluk ve Moldova maçlarında yer alması için gayret göstereceğiz” dedi.

TFF talimatları ne diyor?

Türkiye Futbol Federasyonu Talimatlarında yer alan 14.maddeye göre; “TFF acil ve gerekli gördüğü hallerde yapacağı değerlendirmeye göre; seçtiği teknik adamı, kulübü ile ilişkisi devam etmek kaydı ile milli takımlarda belli bir süre için görevlendirmeye yetkilidir” ibaresi yer alıyor.  Yani; TFF’nin Beşiktaş’tan Şenol Güneş’in milli takımda görev yapabilmesi adına herhangi bir izne ihtiyaç duymadığı ortaya çıkıyor.

Beşiktaş'ın fikstürü ve milli mesai dönemi

Süper Lig’de 25. hafta bittikten sonra milli maçlar sebebiyle liglere ara veriliyor. Beşiktaş, 24.haftada  Kayserispor ile deplasmanda, 10 Mart’ta da Konyaspor ile iç sahada karşılaşacak. Siyah-beyazlılar, 17 Mart’ta Göztepe evinde oynadıktan sonra milli ara başlamış olacak. 27.hafta maçları ise 7 Nisan itibarıyla başlıyor. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler