Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Alanyaspor Maçını Değerlendirdi

Orhan Gülek
27.01.2023 - 22:32 | Son Güncellenme: 28.01.2023 - 00:40

Süper Lig 21. haftasında Alanyaspor’u 3-0 mağlup eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, maç sonu değerlendirmelerde bulundu. İşte tüm detaylar.

Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Alanyaspor Maçını Değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de 21. haftanın açılış maçında Beşiktaş evinde Alanyaspor'u 3-0 mağlup etti. Siyah-beyazlıların gollerini Cenk Tosun (2) ve Delli Alli kaydetti.

Karşılaşma sonrası Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, taraftarların oyuncularına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

"Bizim öne çıkacağımız bir durum yok"

Taraftarları önünde mutlak kazanmak için çıktıklarını ifade eden Güneş, "Taraftarın oyuncuyla, kulüple bütünleşmesi, zaten onlar özü. Duyguları düşünceleri hepsini biliyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz, hala onun devam ettiğini düşünüyorum. Onların da coşku olarak katılması artı. Buradan mahcup çıkmak istemiyorduk. Oyun bittiği zaman da o coşkuyu paylaşmaları doğal. Bizim öne çıkacağımız bir durum yok. " dedi.

"Hak ettiğimiz bir maç oldu"

Karşılaşmanın heyecanlı geçtiğine vurgu yapan Güneş, "Burada oyuncu sahnede. Biz bir görev aldık, bir görev veriyoruz. Onlar çok büyük bir emek verdi. Rakibe pozisyon da verdik. Heyecanlı bir maç oldu. Hatalarımızla, doğrularımızla hak ettiğimiz bir maç oldu. Güzel gidiyor işler. Bu gidiş bile şu anda bitti, 3 puan aldık." dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş 5. vitese aldı
Habere Git

"İstediğimiz çok şey oldu, hatalarımızı da gördük"

Alanya maçını geride bırakarak ileriki maçlara odaklanacaklarını ifade eden Güneş, "Karagümrük maçı Salı günü, Cumartesi günü Sivasspor maçı var. Karagümrük dinlenmiş vaziyette. Fiziksel olarak da durumun iyiye gittiğini düşünüyorum. İstediğimiz çok şey oldu, hatalarımızı da gördük. Özellikle gol yemeden kapatmak önemliydi. Alanya çok güzel pas yaparak çıkıyor. Ama dikkatimiz dağıldığında rakip bunu kullandı." dedi.

"Hem oyuncuların hem camianın kazanmaya ihtiyacı var"

Maçta morali bozuk olan oyuncuları da toparlamaya çalıştıklarını ifade eden Güneş, "Şu anda hiçbir şeye dokunmayalım, dinlenelim. Eksiklerimiz tabii var. Maç kazanmak zorundayız. Bazı oyuncular geriden geliyor. Sakatlar, cezalar var. Hem oyuncuların hem camianın kazanmaya ihtiyacı var. Bazı oyuncuların moralleri bozuktu, onları toparlamaya çalıştık. Kadromuz 11'le sınırlı değil, onları hazır hale getirmemiz lazım." dedi.

“Ben gittikten sonra başkası da gelse Beşiktaş’ın başarısı için çalışacak”

Bir basın mensubunun, ‘Keşke sezon başında göreve gelseydim diyor musunuz?’ sorusunu deneyimli çalıştırıcı, “Benden önce hizmet edenlerin de katkısı var. Eksiği varsa, düzeltiriz. Takımda kim görevdeyse hepsine sahip olup, sahada en iyi futbolu oynatmak lazım. Medyada yazılır ama bize bir katkısı yok, gelişim de ani oldu zaten. Ben gittikten sonra başkası da gelse Beşiktaş’ın başarısı için çalışacak. Hep güzel tarafları konuşalım, eksikleri hallederiz” diye cevaplandırdı.

“Cenk daha çok çalışmalı”

Cenk Tosun’un hem eksileri hem de artıları olduğuna dikkat çeken Şenol Güneş, “Yetenekli oyuncular yeteneklerini kaybetmezler. Daha çok çalışmalı, kenara gelip top çıkardığı zaman işini yapıyor, bazen saklandığı da oluyor. Çok çalışırsa bu golleri atmaya müsait bir oyuncu. Muleka’nın teknik, taktik eksiği var” değerlendirmesinde bulundu.

“Bizde kendi insanımızı yok etme anlayışı var”

Wout Weghorst’un, İngiltere’de verdiği bir röportajda, Beşiktaş’ta yapılan antrenmanlardan memnun olmadığına yönelik söylemlerine de cevap veren Güneş, “Dünya Kupası’na giderken bana ihtiyacı olduğunu söylüyordu. Son anda çağrıldı takıma. Burada yürekten oynuyordu ama gitti, orada maçta oynadı. Burnley’den Beşiktaş’a geldi, bizde oynadığı oyunla Manchester United’a gitti. Sorunun cevabı saklı zaten. Eğer bir yerden yukarı gidiyorsan iyi cevap almanız lazım.

Oyuncu benim oyuncum, Allah razı olsun. Bir oyuncunun söylemiyle benim antrenörlüğümü tartışacaksak, benim bir söylemimle oyuncu uçar. Kim Min-jae, Fenerbahçe’ye geldi, oradan Napoli’ye gitti. Biz hep kötümseriz, bizim hocamız yapamaz, hangi antrenmana geldiniz, niye fizik gücümüz arttı o zaman. Yalan doğrudan kaçar, doğruları söylerseniz onlar ortada kalmaz. Bu tür söylemler piyasada prim yapıyorsa yanlış yapıyorsunuz. Biz insana insan gözüyle bakarız, ayrım yapmayız. Bizde kendi insanımızı yok etme anlayışı var” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler