Şenol Güneş: "Biz kendimize güveniyoruz"

02.09.2020 - 17:33 | Son Güncellenme: 02.09.2020 - 18:00

Son dakika futbol haberleri... A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Milli Takımı'ın Macaristan ile oynayacağı UEFA Uluslar Ligi maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu. İşte Şenol Güneş'in açıklamaları...

Şenol Güneş: "Biz kendimize güveniyoruz"

UEFA Uluslar Ligi'nde Macaristan ile karşı karşıya gelecek olan A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Şenol Güneş, mücadele öncesi değerlendirmeler yaptı.

"Son kararı yarın vereceğim"

Genç oyunculara şans vereceğini belirten Güneş, "Bazı genç yeni gelen arkadaşlarımıza görev vereceğim. Takımın genel durumunu bilmiyoruz net bir şey söylemek mümkün değil. Eski kadro iskeleti ile yeni oyuncularımıza birlikte göreceğiz. Maçı kazanmak istiyoruz. Kadro olarak sadece bizim değil, rakiple ilgili de değişiklik olabiliyor. Son kararımı yarın vereceğim." dedi.

"Sivasspor ürettiği oyuncularla gururumuz oldu"

Rıza Çalımbay ve Sivasspor hakkında görüşlerini söyleyen Şenol Güneş, "Rıza Hoca’yı sever sayarım. Yakın dostum ve kardeşimdir. Mutlaka görüşlerini söyleyecektir. Bu kamp döneminde görüşemedik ama pandemi döneminde görüşmüştük. Sivasspor şampiyonluk yarışında iddialı bir takım, birçok takım Sivasspor gibi pandemiden etkiledi. Sivasspor ürettiği oyuncular ile gururumuz oldu. Kıt imkanlarıyla en başarılı takımlardan bir tanesi. Biz de maçı buraya aldık ama seyircisiz oynayacağımız için üzgünüz. Mert Hakan, Emre Kılınç, Caner ve Uğur Çiftçi ile görüşmüştüm. İki tanesi bizimle beraber. Sonra transfer oldular ama o onların, Rıza Hoca’nın başarısı." ifadelerini kullandı.

"Oyuncuların performanslarını bilemiyoruz"

Türkiye'de ligler başlamadığı için oynatacağı oyuncuları hazırlık durumlarına göre belirleyeceğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Koronavirüs ile ilgili herhangi bir olumsuzluk yok. Testlerimiz negatif çıktı. Bazı yeni oyuncuları aldık, sakatlıklar var. Milli takımda eksiklik bulmayı doğru bulmuyorum. Sahadaki oyuncuların verimliliği çok önemli. Bazı oyuncular hazır olmadığı için sahada olmayacak belki. Henüz performansların ne olduğunu bilemiyoruz. Bizim liglerimiz başlamadı ama Macaristan Ligi başladı." şeklinde konuştu.

"Macaristan futbol ekolü olan bir takım"

Milli Takım'ın rakibi Macaristan'ı değerlendiren Şenol Güneş, "Geçmişine baktığımız zaman Macaristan futbol ekolü olan bir takım. Dünya Kupaları finallerinde oldu, uluslararası oyuncular çıkardı. Son yıllarda bir değişime uğradığı görülebiliyor. Bizimle oynadıkları 14 maçta 8 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlikleri var. Tabii her şey geride kaldı. Biz de kendimize güveniyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler