Şenol Güneş: "Biz para konuşmadık"

İsa Kethüda
02.04.2021 - 15:13 | Son Güncellenme: 02.04.2021 - 20:36

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2022 Dünya Kupası elemelerindeki Hollanda ve Norveç galibiyetleri için verilen 3.7 milyon Euro primler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Şenol Güneş: "Biz para konuşmadık"

AJANSSPOR-HABER

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ajansspor'un dün yazdığı prim haberindeki bilgileri teyit etmedi. Güneş, Ajansspor Genel Yayın Yönetmeni Kenan Başaran'ın da aralarında olduğu gazetecilerle, internet üzerinden yaptığı basın toplantısında bu konuya geniş yer ayırdı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türkiye Futbol Federasyonu'nun futbolculara prim dağıttığı iddialarına şu ifadelerle cevap verdi:

 

"Hangi parayla ölçeceksin?"

Güneş, "Bizim kimseden para beklentimiz yok. Para konuşulmadı ki! Bizim beklentimiz ne?Oyuncularımızın bizi iyi temsil etmesi. İyi temsil ettiğini düşünüyorum. Oyuncularımıza, kulüplerimize hepsine teşekkür ediyoruz. Şu anda pazıları koronovirüs nedeniyle takımlarında oynayamayacaklar. Burada bir de sağlık var. Bunlara bir şey olsa bunu hangi parayla ölçeceksin. 3 maçta 7 puanı beklemeyenler bizi yeni tartışmaların içinde görmek istiyor olabilirler. Bu çok çirkin bir hadise. Vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum" dedi.

40 milyon Euro kazandırdı

Milli takıma dağıtılacak olası primlerin kaynağına da açıklık getiren Güneş, "Şu anda bizim para konumuz yok. Zaten kazanılacak para yurt dışından gelecek. Euro 2020'ye katılma hakkı elde ettik 9 milyon 250 bin Euro aldık. Pandeminden sonra 5 sponsordan 30 milyon Euro gelir elde edildi.

Sponsor gelirimiz yüzde 42 arttı. Bunlar kolay olmuyor. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Biz bir aileyiz. Ama farklı düşünebiliriz" dedi.

TFF'den prim açıklaması

Şenol Güneş'in ardından TFF de prim konusunda bir paylaşımda bulundu. Açıklamada özetle şöyle denildi: 

"Şu anda Futbol Federasyonu Yönetim Kurulumuz tarafından müsabaka bazında belirlenmiş bir prim bedeli olmadığı gibi, gerek Milli Takım oyuncularımızın gerekse de teknik heyetimizin bu yönde bir beklentisi ve talebi söz konusu değildir. "

"Bizim Çocuklar'a inanın"

Milli Takımımızın şu andaki hedefleri, Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi en üst seviyede temsil etmek, Dünya Kupası Finalleri'ne katılmak ve bayrağımızı sürekli başarılarla dalgalandırmaktır... Türk halkından bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de kendilerini mutlu etmek için çabalayan "Bizim Çocuklar"a inanmalarını ve güvenmelerini bekliyoruz."

'Çok ciddi isimler konuşuyor'

Primin kararını TFF Başkanı Nihat Özdemir'in verdiğini kaydeden Güneş, "Asıl hedefimiz gruptan çıkıp para almak. Maç başı olacaksa da başkanla oturup konuşmak gerekiyor" dedi. Bu noktada söz alan gazeteci Mehmet Demirkol, "Bir kaç kulüpten duydum. 'Letonya'yı yenememiz 100 bin Euro'ya mal oldu' dediler" bilgisini aktardı. Güneş ise "Diyorlar? Kim diyor peki?" Demirkol da "Evet. Çok ciddi isimler konuşuyor. Kim diyor biliyorum ama söyleyemem" ifadelerini kullandı.

"Kupaya gidilirse prim olur"

İddiaları kesin bir dille yalanlayan Güneş, "Böyle bir şey yok. Takım Dünya Kupası'na giderse para alacak. O zaman konuşulur. Ben bu konuları başkanla konuşurum. Zamanı gelince de alınacak para varsa da eşit şekilde paylaştırılır. Ama bu kazanılmış paradan olur. Kimseden para almayız. Milli takımın hocası olarak oyuncularımızın bir para beklentisi yok" diye konuştu.

"Hedef Norveç maçına kadar 14 puan"

Tamamen maçlara odaklandıklarını kaydeden Güneş, Dünya Kupası elemeleri için "Eylül ayında, var olan 7 puana, 7 puan daha eklersek işimiz daha rahat olur. Hollanda maçından beraberlik iyi bir sonuç olarak görülebilir. Sonrasında Norveç maçı var" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler