Şenol Güneş: "Bu maçta alacağımız sonuç 2020 için önemli olacaktır"

10.06.2019 - 21:12 | Son Güncellenme: 11.06.2019 - 00:12

Şenol Güneş: "Bu maçta alacağımız sonuç 2020 için önemli olacaktır"

A Milli Futbol takımı teknik direktörü Şenol Güneş, İzlanda ile oynanacak Avrupa Şampiyonası Elemeleri maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

En güçlü rakibimiz Fransa’yı yenmek moral ve güven verdi. 9 puanımız var ve çok maçımız var. İzlanda ile dışarıda oynayacağız. Bu maçta alacağımız sonuç 2020 için önemli olacaktır. Dünü gündeme getirmek doğru değil. Büyük ülkelerin küçük işlerle uğraşması doğru değil. Kabalık, terbiyesizlik yapılmıştır ama biz yapmadık. Yapanlar düşünsün. 50 senedir seyahatlere gidiyorum, bir Kıbrıs’ta, bir de burada gördüm. Konya’da böyle bir olaya maruz kaldılar diye söylendi. Olmuşsa hata yapılmıştır. Bu onun misillemesi ise daha da ayıptır.

Futbola dostluk, Fair-Play, ırk ayrımı olmadan insanları birleştiren bir olgu olarak bakıyoruz. İzlanda, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında sempati topladı. Her ülke gibi onların da bir hikayeleri vardır. Statları aynı olabilir ama şehir değişti. Demek ki kafalar küçülmüş. Ülke soğuktu ama insanlar sıcak ve samimiydi. Bende şimdi o izlenim yok. Türkiye’de yaşanan İzlandalı oyuncular da var. Biz neyin peşindeyiz? İki memurun yaptığı terbiyesizliği mi konuşacağız? 53 yıldır futbolcun içerisindeyim. Bu dediğimiz gümrük değil. Pasaportu aldı sallıyor. Neye bakıyorsun? Kremleri, telefonları, parfümü alıyorsun, neye bakıyorsun?

Bunun bize etkisi yok. Sadece durum tespiti yapıyorum. Daha önce de Konya’da onlara yapıldı diye söylendi. Öyle olduysa o da terbiyesizlik. Nerede olursa olsun buna karşıyım. Orada yapıldı diye burada yapılmışsa daha da çirkin. Büyük milletiz, küçük işlerle uğraşmayız. Artık bunu kapatıyorum. 6.5 saat yol geldik, 3 saat bekledik. Zaten fikstür avantajını size vermişler. Başka işlere bakmayalım. Biz bunları kapattık.

6.5 saat yol geldik. 5-6’da maç sonrası uyuduk. Yorgun çıkacağız. İzlanda gibi uzak ükelerde böyle. Fransa daha yakın. Olmuştur bitmiştir. 2-3 saat orada kaldık. Bizim 60 sene önce yapılanlar, uyutmamak için yapılanlar vardı. Artık bunları yapmamak lazım.

Rakip İzlanda daha önce bizim grupta iyi neticeler alarak şampiyonalara katıldı ve biz burada onları yenemedik. Umarım yarın bu bir ilk olur. İyi bir takım ile oynayacağız. Koşan, disiplinli, agresif, iyi savunma yapan bir takım. Onlar da, biz de iddialıyız. Fransa maçı sonucu ne olursa olsun bu maç önemli olacaktı. Alacağımız 3 puan 2020’ye götürecek ilk anahtar olacaktır.

Yanlışları söyleyerek kimseyi üzmek istemiyorum. Alttan alarak olanları anlattım. Bana komik geldi. Kasıtlı yapıldığı da belli. Kurallardan bahsettiler. Ne kuralı? Telefonu alıyor...Kural yolcuyu kontrol edip geçirmek, engellemek değil. Fırça ile gelen bıçak ile de gelebilir. Oraya sokmamak lazım. Yarın kıran kırana maç oynayacağız. Dün olanları İzlandalı yetkililer öğrenince çok üzüleceklerdir. Biz çok sakindik. Telefonu pasaporta girmeden alıyorlar, ne için alındı? Bu tembihli bir şey. Bunu ben yaşadım kendim. Yeteri kadar konuştuk.

Milli takımın gururu da, sorumluluğu da var. Bu sorumluluğu aldık. Görev verenleri millet olarak beklentilerine cevap vermek istiyoruz. Gittiğimiz yolda taşlar çıkacaktır. Onlara takılıp düşmekte, basamak olarak kullanmakta var. Biz düşmek istemiyoruz. Tek yürek olduğumuzu biliyoruz. Emre Belözoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Mahmut ve Dorukhan’ın durumlarına idmanda bakacağız. 25 oyuncumuzun 23’ü olacak.

Sorun olmasın, Futbol güzellikler işidir. Ülkeler arasında dostluğa katkı yapmalıdır. Temennimiz yarın için odur. Güzel bir maç olmasını dileriz.

Senin için hazırladığımız haberler