Şenol Güneş: "Bu tempo ve oyun yapısı Fransa için yeterli değil"

03.06.2019 - 02:32 | Son Güncellenme: 03.06.2019 - 02:32

A Milli Futbol Takımı, Euro 2020 Eleme Grubu maçları öncesi Alanya’da özel maçta karşılaştığı Özbekistan'ı 2-0 mağlup etti. Teknik direktör Şenol Güneş maç sonu yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

" Fransa'yı yenmek zor olur"

Fransa maçına yarından itibaren başlayacağız. Bu zamana kadar sezon yorgunluğunu atmak ve oyuncuların genel durumunu görmek istiyorduk. İki hazırlık maçı yaptık. Mümkün olduğunca fazla oyuncu görmek istedik. İki hazırlık maçında rakipler Fransa ayarında olmadığı için ölçü olacağını düşünmüyorum. Bugünkü oyun kazanmayı hak etti ama bugünkü oyunla Fransa'yı yenmek zor olur. Yarından itibaren oyuncuların genel durumunu değerlendirip Fransa ve İzlanda maçına hazırlanacağız.

"Oyuncu kritiğini yapmak istemiyorum"

Genelde pozisyon az verdik ama rakibin gelmesini engellememiz gerekiyor. Dorukhan gibi bazı oyuncuların fizik temposunu görmek lazım. Bazı oyuncular oynarken, onların takım bütünlüğü içinde ne yaptığını görmek istedik. Fransa maçında ofansta ve savunmada iyi olmamız gerekiyor. Bunları ayrı ayrı işleyeceğiz. Oyuncular da bunları biliyorlar. Yunanistan ve Özbekistan maçındaki konsantrasyon ile Fransa maçındaki konsantrasyon bir olmayacak. Hem bireysel ve hem de takım olarak neler yapabileceğimizi göreceğiz. Fransa maçı farklı bir maç olacak. Bugün için taraftarlara teşekkür ediyorum. Sıcak yaz gününde bizi yalnız bırakmadılar. Bir sürü yenilikler ve ilkler vardı. Ömer Ali girdi ama Gökhan'ı oyuna sokamadık. Onunla da kampta beraberdik. Oğuzhan iyiydi. Burada herkes iyiydi. Oyuncu kritiğini yapmak istemiyorum.

Gelişmelere göre orta sahada değişiklik yapabiliriz. İrfan Can gayet iyiydi. Bütün oyuncular oynadı. Bir kadro yapacağız. Okay idmana katılamadı. Yusuf, Burak, Hakan Çalhanoğlu ve Cengiz çalışıyorlar, bir sorun yok.

"Kararı siz vermeyin"

Siz hiçbir şeye üzülmeyin. (Muhabire) Kararı siz vermeyin. Biz yaparız. 23 tane oyuncunun kim olacağı belli değil. Antrenmanlar var. Çok erken gidiyoruz. Maçı kazanıp kaybedebilirdik. Ömer Ali daha iyi bir oyuncu ama bugün rahat değildi. Olabilir bunlar. Beraber bileceğiz. Buradaki bu değişimleri bir oyuncular üzerinden yapamayız. Bir sürü isimler var. Sıkıntılarımız da var, artılarımız da var. Fransa maçına bugünkü tarzımızla çıkmayacağımıza göre farklı oyuncular olabilir.

"Emre Taşdemir yetenekli bir oyuncu"

Emre Taşdemir yetenekli bir oyuncu. Uzun zamandır oynayamıyor. Pozisyon bilgisi açısından hücum olarak iyi ama defansif olarak zayıfı var. Çok gidip geliyor, kramp girdi. Kramp girdikçe de ben sakatım düşüncesine kapılıyor. Bu psikolojiyi de yenmesi lazım. Onu görmek istedik. Kızma değil de eleştiri. Fizik gücü yüksek olduğu zaman ofansif ve defansif olarak iyi bir oyuncu. Uzun süredir sakat. Şartlara bakacağız.

 İki maç tamamen farklı. Burada ofansif yönü daha fazla. Rakibin gücü sizin altınızda kalıyor. 3-4 atabilirdik. 35 dakika çok iyiydik ama ilk yarının son 10 dakikasında ortak ettik. Bu tempo ve oyun yapısı Fransa için yeterli değil. İki yönü de iyi yapmamız gerekiyor.

"En iyisini seçeceğiz"

Geçen maçta bu kadar iyi değildi ama bugün İrfan Can iyiydi. Bunların arasından en iyisini seçeceğiz. Fransa maçına bunlarla çıkacağız. Hayalimizin gerçek olması için futbolcularımızın da gerçeklerini ortaya koyması lazım. Okay'ın son durumuna yarın, obür gün bakacağız. Bu kadro içinden 23 yapacağız. Dışarıda kalan oyuncular kötü oyuncular değil. Fizik, teknik ve taktik olarak Fransa ve İzlanda maçını çıkarmaya çalışacağız. Emre'ye kramp girmesi bir eksi. Bunlara bakacağız. Kesin bir şey söyleyemem. Eldeki oyuncuların son durumuna bakacağız. Sadece 2 maç yaptık ve oyuncuların genel durumunu gördük.

Mbappe'nin sakatlığı ciddi mi, değil mi?

Cenk ve Ozan bizimle olmayacak. Stoperde Ozan ve Okay'ın durumu zaaf gibi görünüyor ama elimizde oyuncular var. Mert Müldür ve Hüseyin Türkmen de var. Gelişmeleri göreceğiz. Mbappe'nin sakatlığı ciddi mi, değil mi? Onu da bilmiyoruz. Futbol böyle bir oyun. Her olasılığı düşünüyoruz. Cehennem başlıyor. Bundan sonra savaş başlıyor.

 

Senin için hazırladığımız haberler